Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τρεις τροφές που καταπολεμούν το άγχος
ΥΓΕΙΑ

Τρεις τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας ευνοούν την ανάπτυξη στρες και η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση ή τη μείωσή του. Τρεις τροφές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα με αυτές που καταπολεμούν το στρες με φυσικό τρόπο είναι οι εξής: Κάσιους: Tα κάσιους είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, απαραίτητων για τη […]

Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας ευνοούν την ανάπτυξη στρες και η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση ή τη μείωσή του. Τρεις τροφές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα με αυτές που καταπολεμούν το στρες με φυσικό τρόπο είναι οι εξής:

Κάσιους: Tα κάσιους είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, απαραίτητων για τη εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Περιέχουν ριβοβλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, σίδηρο και μαγνήσιο. Η ουσία που περιέχουν και μπορεί να ηρεμήσει τον οργανισμό είναι η τρυπτοφάνη που ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, την ορμόνη της χαράς.

Mαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις τοπ τροφές που καταπολεμούν το άγχος και μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδά του στον οργανισμό μας. Η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά και υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη και να απελευθερώσει ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό. H μαύρη σοκολάτα βοηθά ακόμα στον ύπνο, αλλά και στη σεξουαλική διάθεση.

Bρώμη: H βρώμη είναι μια από τις τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και ιδιαίτερα οι ακατέργαστοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. H βρώμη αποτελεί πηγή σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και φωσφόρου. Οι πολυφαινόλες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προλαμβάνοντας πιθανές βακτηριακές λοιμώξεις. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες που μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις