Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα μυστικά της… επιτυχίας – Πώς θα φτιάξεις το δικό σου “success story”
PLUS

Τα μυστικά της… επιτυχίας – Πώς θα φτιάξεις το δικό σου “success story”

Αν ψάξεις στο διαδίκτυο για τις συνήθειες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων θα βρεις δεκάδες προτάσεις.  Κάποιες από αυτές είναι πάνω κάτω αναμενόμενες (π.χ. «μην αγχώνεστε»). Όμως φαίνεται πως οι αποτελεσματικοί -που έχουν να επιδείξουν κάποιες επιτυχίες στη ζωή τους- άνθρωποι έχουν κάποιες καλές κοινές συνήθειες. Ο δημοσιογράφος των New York Times Μπέντζαμιν Σπολ λέει πως […]

συνήθειες

Αν ψάξεις στο διαδίκτυο για τις συνήθειες των πιο επιτυχημένων ανθρώπων θα βρεις δεκάδες προτάσεις.  Κάποιες από αυτές είναι πάνω κάτω αναμενόμενες (π.χ. «μην αγχώνεστε»).

Όμως φαίνεται πως οι αποτελεσματικοί -που έχουν να επιδείξουν κάποιες επιτυχίες στη ζωή τους- άνθρωποι έχουν κάποιες καλές κοινές συνήθειες.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Μπέντζαμιν Σπολ λέει πως μετά από συνεντεύξεις που πήρε από 300 ανθρώπους που «το’χουν», κατέληξε σε έναν κατάλογο που… πατάει γερά στο έδαφος.

Άδραξε τη μέρα
Γλυκός ο ύπνος την αυγή μεν αλλά κατά μέσο όρο οι αποτελεσματικοί άνθρωποι ξυπνάνε στις 6:27. Το πρωί, εννοείται. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι θα ξυπνάνε στις 6 και κάποιοι άλλοι στις 6:45 για να «αδράξουν τη μέρα».

Φυσικά για να καταφέρει να “απεγκλωβιστεί” κανείς από τα σκεπάσματα τόσο νωρίς σημαίνει πως έχει εξασφαλίσει έναν καλό νυχτερινό ύπνο κοντά στις 8 ώρες. H έλλειψη ύπνου άλλωστε έχει συνδεθεί με ουκ ολίγες παθήσεις.

Κάνε κάτι που σου αρέσει
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνάνε το πρωί ίσα ίσα για έναν καφέ στο πόδι αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσει κανείς τον χρόνο μετά το πρωινό ξύπνημα για να κάνει κάτι που του αρέσει. Είτε πρόκειται για γυμναστική, είτε για μια κουβέντα με την οικογένεια, είτε για διάβασμα είτε για απλό χάζι από το παράθυρο.

Προσαρμόσου
Η καθημερινότητα μπορεί να μεταβληθεί από αστάθμητους παράγοντες . Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στο πρωινό ξύπνημα ή τον ελεύθερο χρόνο. Προσαρμόσου και μη σε ανησυχούν αυτές οι μικρές αναστατώσεις.

Μην είσαι αυστηρός/ή με τον εαυτό σου
Αν μια μέρα δεν κάνεις αυτό που σου αρέσει να κάνεις ή βγεις εντελώς από τις καλές καθημερινές συνήθειες δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι.

Αν δεν πας μια μέρα στο γυμναστήριο δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε θα συμβεί κάτι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις