Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ο μεταβολισμός σου αλλάζει από αυτή την ηλικία και μετά – και είναι νωρίτερα από ό,τι νομίζεις!
ΥΓΕΙΑ

Ο μεταβολισμός σου αλλάζει από αυτή την ηλικία και μετά – και είναι νωρίτερα από ό,τι νομίζεις!

Η διατήρηση ενός υγιούς και σταθερού βάρους είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και για τη φυσική μας κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, ο μεταβολισμός μας σταματά να λειτουργεί ως σύμμαχος από μία ηλικία και μετά – και αυτό συμβαίνει πιο νωρίς από ό,τι φαντάζεσαι! Αν και ο μεταβολισμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ακόμη και […]

Ο μεταβολισμός σου αλλάζει από αυτή την ηλικία και μετά - και είναι νωρίτερα από ό,τι νομίζεις!

Η διατήρηση ενός υγιούς και σταθερού βάρους είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και για τη φυσική μας κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, ο μεταβολισμός μας σταματά να λειτουργεί ως σύμμαχος από μία ηλικία και μετά – και αυτό συμβαίνει πιο νωρίς από ό,τι φαντάζεσαι!

Αν και ο μεταβολισμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, ακόμη και οι ευνοημένοι από έναν “καλό” μεταβολισμό που καίει γρήγορα τις θερμίδες, κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωποι με την επιβράδυνσή του. Από την ηλικία που ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός και μετά, παίρνουμε κιλά πιο εύκολα και γρήγορα, και είναι πολύ πιο δύσκολο να τα χάσουμε.

Συγκεκριμένα, όταν φτάνουμε μια ηλικία, οι θερμίδες του σώματος φτάνουν στην κορυφή και χρειαζόμαστε όλο και λιγότερες για να διατηρήσουμε το βάρος μας, σύμφωνα με τον στατιστικό του UCLA, Nathan Yau.

Βέβαια, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να τρεφόμαστε σωστά.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μεταβολισμός μας αρχίζει να «πέφτει» στην ηλικία των 25 κατά περίπου 200 θερμίδες, και συνεχίζει να πέφτει με την ηλικία.

Αν, λοιπόν, έχεις ξεπεράσει τα 25, λοιπόν, καλό είναι να αρχίσεις να προσέχεις ακόμη περισσότερο τη διατροφή σου και να ξεκινήσεις να ασκείσαι. Έτσι, θα αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις