Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο λόγος που σπάνε τα πυρέξ – Πώς δεν θα σου συμβεί ξανά
PLUS

Ο λόγος που σπάνε τα πυρέξ – Πώς δεν θα σου συμβεί ξανά

Τα πυρέξ τα χρησιμοποιούν όλες οι νοικοκυρές καθώς το υλικό είναι πολύ δυνατό και ανθεκτικό. Τα πρώτα χρόνια, το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα πυρέξ ήταν το βοριοπυριτικό γυαλί, που είναι πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αντίθετα με άλλα  σκεύη, τα πυρέξ μπορούσαν να αντέξουν σε κάθε συνθήκη. Από το 1998, όμως, άλλαξαν το υλικό τους σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια […]

Τα πυρέξ τα χρησιμοποιούν όλες οι νοικοκυρές καθώς το υλικό είναι πολύ δυνατό και ανθεκτικό.

Τα πρώτα χρόνια, το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα πυρέξ ήταν το βοριοπυριτικό γυαλί, που είναι πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Αντίθετα με άλλα  σκεύη, τα πυρέξ μπορούσαν να αντέξουν σε κάθε συνθήκη.

Σχετική εικόνα

Από το 1998, όμως, άλλαξαν το υλικό τους σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια ανθεκτικό αλλά όχι τόσο σε μεγάλη αλλαγή της θερμοκρασίας.

Κάπως έτσι τα πυρέξ έσπαγαν στον φούρνο κι αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για το φαγητό, όσο και για την δική μας υγεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για PYREX FOOD

Να θυμάσαι λοιπόν πως δεν πρέπει να προσθέσεις υγρό στο ζεστό σκεύος ενώ αν το βγάλεις από το ψυγείο, άφησέ το για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις σε προθερμασμένο φούρνο και το αντίστροφο, όταν θες να το τοποθετήσεις πίσω στο ψυγείο.

Στην αγορά υπάρχουν τα vintage πυρέξ, που είναι πιο ανθεκτικά, αν και λίγο «τσιμπημένα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις