Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

Τρία έργα-ορόσημα του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης: η Ανδαλουσία για φωνή και συμφωνική ορχήστρα, η καντάτα για μετζοσοπράνο, χορωδία και ορχήστρα Μυθιστόρημα (σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη) και το Πνευματικό Εμβατήριο (σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού). Επί σκηνής η Μαρία Φαραντούρη, μια τραγουδίστρια με μια καλλιτεχνική διαδρομή άρρηκτα δεμένη […]

Τρία έργα-ορόσημα του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης: η Ανδαλουσία για φωνή και συμφωνική ορχήστρα, η καντάτα για μετζοσοπράνο, χορωδία και ορχήστρα Μυθιστόρημα (σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη) και το Πνευματικό Εμβατήριο (σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού).

Επί σκηνής η Μαρία Φαραντούρη, μια τραγουδίστρια με μια καλλιτεχνική διαδρομή άρρηκτα δεμένη με το μουσικό έργο του Θεοδωράκη, που έχει σφραγίσει με την ιδιαίτερη φωνή της τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Μαζί της, ένας ξεχωριστός λυρικός ερμηνευτής, ο βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου.

Ο πλούσιος συμφωνικός ήχος με τον βαθιά λυρικό και επικό χαρακτήρα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη αποδεσμεύει τη μουσική δύναμη των λέξεων στην ποίηση των Λόρκα, Ελύτη, Σεφέρη και Σικελιανού.

Στο Πνευματικό Εμβατήριο συμμετέχει η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, ένα από τα πλέον καταξιωμένα χορωδιακά σύνολα της χώρας, με πλούσια ιστορία από το 1978 (διεύθυνση: Κωστής Κωνσταντάρας).

Τους ερμηνευτές και τους χορωδούς πλαισιώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με τον Ανδρέα Πυλαρινό στο πόντιουμ.

Tιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ●34 € ● 40 €

Eισιτήρια 

210 72.82.333
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες 

210 72.82.333
www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr

Tweets by MegaronAthens

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις