Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Το δράμα του Τέρενς Κουίκ – “Ναι, ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πόνεσα, μάτωσα”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δράμα του Τέρενς Κουίκ – “Ναι, ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πόνεσα, μάτωσα”

Να εξηγήσει γιατί ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησε ο Τέρενς Κουίκ με συνέντευξή του την Τρίτη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών που μόλις ορκίστηκε βουλευτής υποστήριξε ότι υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και αν αυτό τον στεναχώρησε και τον μάτωσε. «Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις […]

Τέρενς Κουίκ

Να εξηγήσει γιατί ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχείρησε ο Τέρενς Κουίκ με συνέντευξή του την Τρίτη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών που μόλις ορκίστηκε βουλευτής υποστήριξε ότι υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμα και αν αυτό τον στεναχώρησε και τον μάτωσε.

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει. Αλλά στο μέλλον δεν θα γυρίσουν να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις» είπε στο Real FM.

Φυσικά, ρωτήθηκε για τα βίντεο από την περίοδο πριν τις εκλογές του 2015.

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων».

Στην ίδια συνέντευξη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί».

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι Αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί.

Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη σας λέω και ημερομηνία» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε, τέλος, ότι τις τελευταίες 15 ημέρες είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να του πει ότι «με την ορκωμοσία μου δεν θα δήλωνα ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενα.

Μπορεί να με έδιωξαν χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο, με αυστηρά λόγια και χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα».

Δείτε ακόμη: 

Τέρενς-Κουίκ-1.jpg

Μετάλλαξη: Όταν ο Τέρενς Κουίκ έπαιρνε συνέντευξη από χουντικούς και έβριζε με πάθος τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις