Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μετάλλαξη: Όταν ο Τέρενς Κουίκ έπαιρνε συνέντευξη από χουντικούς και έβριζε με πάθος τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετάλλαξη: Όταν ο Τέρενς Κουίκ έπαιρνε συνέντευξη από χουντικούς και έβριζε με πάθος τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τέρενς Κουίκ, από το απόγευμα της Δευτέρας, είναι ο 151ος πρόθυμος βουλευτής της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου Με μια επιστολή που στάζει… μέλι, ο κ. Κουίκ δηλώνει πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται να καθίσει στην ζεστή καρεκλίτσα της κυβέρνησης. «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα» Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε επιστολή παρόμοια με εκείνη […]

Τέρενς-Κουίκ-1.jpg

Ο Τέρενς Κουίκ, από το απόγευμα της Δευτέρας, είναι ο 151ος πρόθυμος βουλευτής της κυβέρνησης, μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου

Με μια επιστολή που στάζει… μέλι, ο κ. Κουίκ δηλώνει πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται να καθίσει στην ζεστή καρεκλίτσα της κυβέρνησης.

«Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι τελευταία ημέρα»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, έστειλε επιστολή παρόμοια με εκείνη των «6»στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία εκχωρεί την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για τα επόμενα νομοσχέδια «μέχρι την τελευταία μέρα» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

Πρόκειται για μια ακόμα κωλοτούμπα, που αν μη τι άλλο, προκαλεί γέλιο.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης ως δημοσιογράφος.

Ένα από αυτά ήταν και η ΥΕΝΕΔ στην οποία ο Τέρενς Κούικ, μεταξύ άλλων, πήρε συνέντευξη από τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό ενώ επιμελήθηκε το ρεπορτάζ για την επιστροφή της εθνικής ομάδας Στίβου που είχε έρθει πρώτη στους Βαλκανικούς Αγώνες που είχαν, τότε, διεξαχθεί στη Σμύρνη.

Ο κ. Κουίκ εκτός από τις δηλώσεις Παττακού ζητά τη γνώμη και άλλων δύο χουντικών, του Κωνσταντίνου Ασλανίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει «αρχιτέκτονα της επιτυχίας» και του Ιωάννη Λαδά.

Δείτε το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος «καρφώνοντας» τον υφυπουργό Εξωτερικών αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση:

Το βιντέακι με τα «καλύτερα» της συνέντευξης του Τέρενς Κουίκ ανέβασε στο Twitter και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Φραστικό επεισόδιο με Δημήτρη Καμμένο

Πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία ο Τέρενς Κουίκ κατευθύνθηκε προς το έδρα του Δημήτρη Καμμένου προκειμένου να τον χαιρετήσει.

«Μην με πλησιάζεις. Φύγε από κοντά μου. Ντροπή σου! Όφειλες να παραδώσεις την έδρα σου» αντέδρασε ο Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Κουίκ επέστρεψε στο κέντρο όπου θα τελούταν η ορκωμοσία γύρισε προς τους φωτογράφους και σχολίασε «Γι’ αυτό κάνει την φασαρία. Για τις φωτογραφίες».

Η κόντρα συνεχίστηκε και μετά την ορκωμοσία με τον Δημήτρη Καμμένο να λέει: «Είναι ντροπή σου. Έκλαιγες για την Μακεδονία και τώρα τα υπογράφεις όλα για την καρέκλα. Υπογράφεις ακόμα και τα πληρεξούσια».

Αντίδραση Πάνου Καμμένου

Με ένα δηλητηριώδες tweet σχολίασε ο Πάνος Καμμένος το γεγονός ότι ο Τέρενς Κουίκ ορκίστηκε ανεξάρτητος βουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις