Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έρχεται το «τέλος» του Ήλιου – Μετά…
PLUS

Έρχεται το «τέλος» του Ήλιου – Μετά…

Η καταστροφή του Ήλιου… έρχεται με τον αστέρα να γίνεται κομμάτια. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, θα συμβεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο αστέρας θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο λαμπερό δαχτυλίδι με διαστρικό αέριο και σκόνη. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο Ήλιος θα… πεθάνει όταν εξαντληθεί το «καύσιμό» του. Θα «ξεθωριάσει» και θα σβήσει […]

Η καταστροφή του Ήλιου… έρχεται με τον αστέρα να γίνεται κομμάτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, θα συμβεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο αστέρας θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο λαμπερό δαχτυλίδι με διαστρικό αέριο και σκόνη.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο Ήλιος θα… πεθάνει όταν εξαντληθεί το «καύσιμό» του. Θα «ξεθωριάσει» και θα σβήσει με το πλανητικό του νεφέλωμα να είναι ορατό για εκατομμύρια έτη φωτός.

Διαβάστε ακόμα

Εκτοξεύθηκε ο ρομποτικός σεισμολόγος InSight της NASA (vid)

«Αυτά τα πλανητικά νεφελώματα είναι τα ωραιότερα αντικείμενα στον ουρανό και αν και ο Ήλιος θα μετατραπεί σε ασθενές (σ.σ.νεφέλωμα), θα είναι ορατός από τους γειτονικούς γαλαξίες», εξέφρασε ο Albert Zijlstra, καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Ο Ήλιος είναι ένας μέσος αστέρας και ηλικίας 5 δισεκατομμυρίων ετών, είναι δηλαδή στα μισά του χρόνου ζωής του.

Το τέλος, λοιπόν, θα έρθει όταν εξαντληθεί το υδρογόνο στον πυρήνα του προκαλώντας την κατάρρευσή του. Αφού μετασχηματιστεί σε έναν κόκκινο γίγαντα, ο ήλιος θα χάσει περίπου το μισό της μάζας του, καθώς οι εξωτερικές στρώσεις θα εκρηγνύονται και θα εκτοξεύονται με ταχύτητα 20χλμ το δευτερόλεπτο.

Όσο για το τι θα γίνει με τη Γη, ο πλανήτης μας θα έχει σβήσει καιρό πριν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις