Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκτοξεύθηκε ο ρομποτικός σεισμολόγος InSight της NASA (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτοξεύθηκε ο ρομποτικός σεισμολόγος InSight της NASA (vid)

Εκτοξεύθηκε στον Άρη η αποστολή του ρομποτικού σεισμολόγου InSight της NASA. Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον Άρη. Στόχος να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων. Το InSight είναι ένα στατικό αυτόματο επιστημονικό εργαστήριο. Θα… […]

Εκτοξεύθηκε στον Άρη η αποστολή του ρομποτικού σεισμολόγου InSight της NASA.

Το πρώτο εξειδικευμένο ρομποτικό εργαστήριο σεισμολογικών ερευνών με την ονομασία InSight, στέλνει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) στον Άρη.

Στόχος να μελετήσει το εσωτερικό του πλανήτη σε μεγάλο βάθος με τη βοήθεια των σεισμικών κυμάτων.

Το InSight είναι ένα στατικό αυτόματο επιστημονικό εργαστήριο. Θα… δει βαθιά κάτω από την αρειανή επιφάνεια, προκειμένου να μελετήσει το υπέδαφος του «κόκκινου» πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Η στιγμή που δύει η Σελήνη – Ένα μαγικό video

Η αποστολή Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport εκτοξεύτηκε με ένα πύραυλο «Άτλας 5» ύψους 57 μέτρων της United Launch Alliance (ULA) σήμερα (5/5) στις 14:00 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ της Καλιφόρνια.

Αυτή ήταν η πρώτη διαπλανητική αποστολή στην αμερικανική ιστορία που ξεκίνησε από τη δυτική και όχι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, σπάζοντας έτσι το… μονοπώλιο της Φλόριντα στις διαστημικές εκτοξεύσεις.

Δείτε και το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις