Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Και ο Τσίπρας βλέπει Αυτιά για τις συντάξεις – Η αναφορά στη Βουλή και η συνέντευξη που ξέχασε (vids)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Και ο Τσίπρας βλέπει Αυτιά για τις συντάξεις – Η αναφορά στη Βουλή και η συνέντευξη που ξέχασε (vids)

Ξέσπασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην… εντελώς προεκλογική ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών. Ανάμεσα σε άλλα θριαμβολογικά, μίλησε για ουσιαστική και πραγματική έξοδο από τα μνημόνια, για το «κατόρθωμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» -όπως χαρακτηριστικά είπε- κάνοντας ειδική αναφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των […]

Αλέξης-Τσίπρας.jpg

Ξέσπασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην… εντελώς προεκλογική ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ανάμεσα σε άλλα θριαμβολογικά, μίλησε για ουσιαστική και πραγματική έξοδο από τα μνημόνια, για το «κατόρθωμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» -όπως χαρακτηριστικά είπε- κάνοντας ειδική αναφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην υπερηφανευτεί για τη μη μείωση των συντάξεων

«Και διασώζουμε τις συντάξεις, και μειώνουμε την ανεργία, και αναδρομικά δώσαμε και τις αδικίες αποκαθιστούμε και τις ασφαλιστικές εισφορές μειώνουμε και κοινωνικό μέρισμα θα ξαναδώσουμε και όλα τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ θα τα υλοποιήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η αναφορά στον Γιώργο Αυτιά

«Και τώρα τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους, πού πήγε το 4ο μνημόνιο;»

«Τι θα απογίνετε τώρα; Πού πήγε το περιβόητο 4ο μνημόνιο που με στόμφο εξαγγείλατε ότι έρχεται και ψάχνω και εγώ να το βρω. Όπως ψάχνω να βρω τους τίτλους των ΜΜΕ που κατατρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους -και όχι μόνο- ότι έρχεται θύελλα και περικοπές. Και να οι πίνακες με τις περικοπές και να οι εκπομπές. Γιατί ο φίλος μου ο Αυτιάς θα πρέπει να πέρασε δύσκολες ημέρες να υπολογίζει τις περικοπές. Τώρα τσιμουδιά. Κανείς δεν κάνει υπολογισμούς για το τι σώζεται από τις αποδοχές των ανθρώπων», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Αναγνωρίζοντας την απήχηση που έχει ο δημοσιογράφος στην ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΙ, δεν θα μπορούσε να μην τον αναφέρει.

Η συνέντευξη που ξέχασε

Ήταν η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας έταζε απίστευτα πράγματα για να δελεάσει τους ψηφοφόρους.

«Είναι δέσμευση, ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και θα αποκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πυρήνας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το ποσό των 751 ευρώ. Μπορεί να το αντέξει η αγορά κι αυτό επειδή δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Δέσμευση και η επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους λαμβάνουν κάτω από τα 700 ευρώ σύνταξη.

Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά. Οι φοροφυγάδες, οι λαθρέμποροι, οι off shore, αυτοί που έχουν βίλες και κότερα αδήλωτα, αυτοί θα έχουν πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι εύκολο να τους βρούμε.

Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο το εργαλείο μας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.  Στις  12.000 ευρώ το αφορολόγητο για όλους. Ο πλούτος είναι πάνω από τις 42.000 που τον ορίζει η ΝΔ. Θα καταργήσουμε τους έκτακτους φόρους. Για να βρούμε να δώσουμε χρήματα πρέπει τα ταμεία μας να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Αυτό σημαίνει αναδιανομή του βάρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν τις περιουσίες τους με βάση τη λίστα Νικολούδη. Θα ψάξουμε όλες τις λίστες. Γιατί η λίστα Λαγκάρντ 2,5 χρόνια δεν απέφερε ούτε ένα ευρώ;»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις