Για να διασφαλίσουμε τη φρεσκάδα τους, υπάρχουν απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι ελέγχου.
Τα αυγά είναι από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα τρόφιμα στην κουζίνα, όμως πόσες φορές δεν ξεχνάμε πότε τα αγοράσαμε ή τα αφήνουμε για καιρό στο ψυγείο; Για να διασφαλίσουμε τη φρεσκάδα τους, υπάρχουν απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι ελέγχου. Αποφεύγουμε να τα τοποθετούμε στην πόρτα του ψυγείου, καθώς η συχνή μεταβολή θερμοκρασίας επηρεάζει τη διατήρησή τους. Τα διατηρούμε καλύτερα μέσα στη συσκευασία τους ή σε μπολ, τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας, σε ράφι του ψυγείου (θερμοκρασία 2°C–4°C). Αν δεν θυμόμαστε πότε τα αγοράσαμε, μπορούμε να τα μυρίσουμε ή να τα ελέγξουμε οπτικά. Αν το αυγό έχει ραγισμένο κέλυφος, περίεργη μυρωδιά ή ασυνήθιστο χρώμα στον κρόκο, δεν το χρησιμοποιούμε.
Το τεστ του νερού
Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βυθίστε το αυγό.
-
Αν βυθιστεί οριζόντια: φρέσκο.
-
Αν στέκεται λίγο όρθιο: καταναλώνεται, αλλά όχι ωμό.
-
Αν επιπλέει: έχει αλλοιωθεί – πετάξτε το.
Έτσι, με λίγη προσοχή, μπορείτε να απολαμβάνετε τα αυγά σας με ασφάλεια και σιγουριά!
