Κερατέα: 8χρονος έπεσε σε ακάλυπτη δεξαμενή με νερό στο δημοτικό γήπεδο

ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: 8χρονος έπεσε σε ακάλυπτη δεξαμενή με νερό στο δημοτικό γήπεδο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το ατύχημα συνέβη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της ποδοσφαιρικής ακαδημίας

30.05.2025 | 08:38

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Μαΐου στο δημοτικό γήπεδο Κερατέας, όταν ένα οκτάχρονο αγόρι βρέθηκε εγκλωβισμένο σε υπόγεια δεξαμενή με νερό, η οποία – όπως όλα δείχνουν – ήταν αφύλακτη και χωρίς την απαραίτητη ασφάλιση. Το παιδί έπεσε μέσα σε δεξαμενή που περιείχε τουλάχιστον δύο μέτρα νερού, σε χώρο ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου 9×9. Το ατύχημα συνέβη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της ποδοσφαιρικής ακαδημίας στην οποία συμμετείχε το παιδί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mesogianews.gr, ο 8χρονος, μαζί με έναν φίλο του, έπαιζαν στον περιβάλλοντα χώρο, όταν ξαφνικά υποχώρησε το καπάκι της δεξαμενής ή βρέθηκε ανοιχτό, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο νερό. Ευτυχώς, ο φίλος του ειδοποίησε άμεσα τους παρευρισκόμενους γονείς και τους υπευθύνους του χώρου.

Χάρη στην άμεση αντίδραση και την ψυχραιμία των παριστάμενων, το παιδί διασώθηκε χωρίς να υποστεί τραυματισμούς. Παρέμεινε στην επιφάνεια του νερού και απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια κονταριού που του έδωσαν για να γαντζωθεί. Μετά τη διάσωσή του, μεταφέρθηκε μαζί με τη σοκαρισμένη μητέρα του αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων για προληπτικές εξετάσεις.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη ανησυχία, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία. Όπως καταγγέλλεται, η υπόγεια δεξαμενή δεν διέθετε λουκέτο, ενώ εκτιμάται ότι το καπάκι είτε ήταν ανοιχτό είτε εύκολα προσπελάσιμο, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για αμέλεια εκ μέρους των αρμόδιων αρχών. Η μητέρα του παιδιού δηλώνει αποφασισμένη να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου Λαυρεωτικής και του αρμόδιου αντιδημάρχου αθλητισμού, καταλογίζοντας ευθύνες για πλημμελή φύλαξη και παραμέληση στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας σε χώρο όπου κινούνται καθημερινά ανήλικοι. Μετά το συμβάν, οι δημοτικές αρχές φρόντισαν να ασφαλίσουν τη δεξαμενή με λουκέτο.

Exit mobile version