Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από το «Καλημέρα Ελλάδα» έπειτα από 34 χρόνια παρουσίας στην ενημέρωση της πρωινής ζώνης
Στην απόφασή του να αποχωρήσει από το «Καλημέρα Ελλάδα» μετά από 34χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πρωινή ενημέρωση, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης, εξηγώντας πώς πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, που σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την πρωινή ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαΐου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και αρχικά μίλησε για την ανακοίνωση της επιλογής του στα κοντινά του πρόσωπα: «Είναι γεγονός ότι και τα πρόσωπα του πολύ κοντινού μου περιβάλλοντος, δηλαδή η γυναίκα μου, με ρώτησαν “είσαι σίγουρος;” .Ναι, είμαι σίγουρος. Είναι πάρα πολλά τα χρόνια και νομίζω ότι δεν έχω τη ζωντάνια που είχα όλα τα προηγούμενα χρόνια, το πάθος και τον ενθουσιασμό».
Λιάγκας για τις φωτογραφίες από την παραλία: “Έγραψαν για τη σύντροφό μου, πώς είσαι με τον χοντρό;”
Όταν ρωτήθηκε πώς άντεξε 34 χρόνια να ξυπνάει αξημέρωτα, απάντησε: «Στις 4 η ώρα γίνεται η δεύτερη σύσκεψη. Ξυπνάω στις 01:45 χωρίς ξυπνητήρι. Είχα κάνει “προπόνηση” στο ραδιόφωνο, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, όπου έκανα το “Κάθε μέρα παντού” μετά τον Δημήτρη Σαπρανίδη. Μια θρυλική εκπομπή που το σήμα της, μάλιστα, το είχε γράψει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Μας το είχε “κεράσει”. Μου άρεσε να ξεκινάω τη μέρα μου από το πρωί, είχα συνηθίσει εκτός δουλειάς δημοσιογραφικής να ξυπνάω πολύ νωρίς με άλλες δουλειές που έκανα στο παρελθόν και δεν με ενοχλούσε καθόλου. Είμαι πρωινός τύπος. Λειτουργώ πολύ καλύτερα το πρωί. Μου έχει τύχει να ξυπνήσω καλοκαίρι, γιατί δεν ήμουν και τόσο καλά στα μυαλά μου, να σηκωθώ, να προετοιμαστώ και μόλις έφτασα μέχρι τη μηχανή για να ξεκινήσω να έρθω στο στούντιο, είπα… “πού πας ρε Καραμήτρο”; Αφού είναι καλοκαίρι και έχουμε διακοπές. Και ξαναγύρισα πάλι πίσω». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους συνεργάτες του και τις συνθήκες εργασίας στην εκπομπή: «Δεν μπορούσα να ξεπεράσω ποτέ την πολυλογία και το είχα εντοπίσει και εγώ. Αν και μοίραζα τους ρόλους. Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης ήταν δικό μου, αλλά ήταν και εκείνων. Είχαν την εντύπωση ότι αν μιλήσουν, θα με ενοχλήσει. Στις συσκέψεις μοίραζα μέχρι και ρόλους. Αλλά τι έγινε; Κάτι που με αδίκησε ήταν ότι η πλειοψηφία όσων συνεργαστήκαμε δεν είχαν κάνει ποτέ τηλεόραση και δεν είχαν δημοσιογραφήσει ποτέ. Ήταν η πρώτη τους επαφή με τη δημοσιογραφία και την τηλεόραση. Προκαλώ πολλά από τα παιδιά ότι αν δεν είναι έτσι, να βγουν να το πουν. Πολλές φορές ήμουν υπερβολικός και αδίκησα παιδιά που ήταν δίπλα μου».
Οι… εκρήξεις
Για τις εκρήξεις θυμού, που κατά καιρούς απασχόλησαν, δήλωσε: «Είναι δυνατόν, να μην έχεις κάνει λάθη όταν είσαι τρεις-τέσσερις ώρες καθημερινά στον αέρα; Όταν συνεργάζεσαι με ανθρώπους που είτε με δική σου υπαιτιότητα, είτε η συγκυρία είτε γιατί μπορεί να φτάνε και εκείνοι κάποια στιγμή; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν εντάσεις, να μην υπάρχουν άδικες στιγμές. Ναι, βεβαίως. Εγώ ήμουν ο άνθρωπος των πέντε λεπτών. Και αν ρωτήσεις στους συνεργάτες μου, ακόμα και στις εκρήξεις μου, είχαν διάρκεια μόλις πέντε λεπτά. Πρόσεξε όμως, και οι σεισμικές δονήσεις έχουν μικρή διάρκεια, αλλά μπορεί να έχουν μεγάλη ένταση, με πάρα πολύ δυσάρεστες συνέπειες και αποτελέσματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και προσπάθησα να είμαι προσεκτικός, δεν τα κατάφερα πάντα».
Όσο για τη διαδοχή στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάλης είπε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα αναλάβει την πρωινή ζώνη τη νέα σεζόν. Θα εξηγήσω γιατί. Αν επιχειρούσα να εμπλακώ στη διαδικασία διαδοχής -αν υπάρξει απόφαση του σταθμού να συνεχίσει την εκπομπή- θα έλεγαν “Μπάστα ρε φίλε! 34 χρόνια ήσουν θρονιασμένος σε μια καρέκλα και δεν κούναγες ρούπι. Και τώρα που έφυγες, θέλεις να επηρεάσεις τη διάδοχη κατάσταση για να είναι του χεριού σου; Και να είσαι απών/παρών στη διαδικασία;”. Θα ήταν απαράδεκτο. Έχω τις αγωνίες και τις ανησυχίες μου και πιστεύω ότι ουδείς αναντικατάστατος. Αυτό που θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερο. Μη φανεί αυτοαναφορικό αυτό που θα πω αλλά μπήκαν τα θεμέλια. Νομίζω ήρθε ο καιρός για το διαφορετικό. Τα πράγματα έχουν αλλάξει».
