Ανάρτηση Μητσοτάκη 18/5: «Δεν είναι όλα λυμένα, το ξέρω, αλλά κάθε εβδομάδα κάτι αλλάζει, κάτι προχωρά» λέει ο πρωθυπουργός
Στα κύρια ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας εστιάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατυπώνοντας θέσεις για την πορεία της χώρας, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και τις προκλήσεις της δημόσιας ζωής. Ο Πρωθυπουργός ξεκινά την τοποθέτησή του με αναφορά στη συμμετοχή της Κλαυδίας Ανδριανού στην Eurovision, εκφράζοντας δημόσια συγχαρητήρια για την ερμηνεία της και τονίζοντας ότι «μίλησε για τον ξεριζωμό με σεβασμό και δύναμη». Η αναφορά αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης της καλλιτεχνικής έκφρασης που εμπνέεται από την Ιστορία και τη συλλογική μνήμη.
Στο κυρίως μέρος της παρέμβασής του, ο κ. Μητσοτάκης εστιάζει στην οικονομική πρόοδο της χώρας, επισημαίνοντας τις θετικές αξιολογήσεις από τη Γερμανία, οι οποίες αντανακλούν την αξιοπιστία και τη σταθερότητα που επανακτά η ελληνική οικονομία. Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρεται σε επιμέρους καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η εισαγωγή «ηλεκτρονικού βραχιολιού» στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών και της ταχύτητας εξυπηρέτησης. Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στη σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντας –όπως σημειώνει– τη διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στη σύναψη συμφωνιών με την ιταλική κυβέρνηση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, υπογραμμίζοντας ωστόσο τη σημασία της εξωστρέφειας και της διμερούς συνεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ζήτημα της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου της Νομικής Σχολής. Ο κ. Μητσοτάκης συγχαίρει τον Πρύτανη για την άμεση αντίδρασή του και επαναλαμβάνει την κυβερνητική θέση ότι τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και τους καθηγητές – όχι σε οργανωμένες μειοψηφίες που, όπως σημειώνει, «μασκαρεύουν τις εγκληματικές τους πράξεις με ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών». «Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα γίνεται ανεκτή», τονίζει χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα μιας αυστηρής στάσης απέναντι σε φαινόμενα ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους.
