Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

12

Μαΐου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Cinnamon Rolls στο Air Fryer: Η πιο εύκολη και αρωματική εκδοχή τους, έτοιμη σε 20 λεπτά!
PLUS

Cinnamon Rolls στο Air Fryer: Η πιο εύκολη και αρωματική εκδοχή τους, έτοιμη σε 20 λεπτά!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγα απλά υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου… και λίγη υπομονή για να φουσκώσει η ζύμη

Λαχταριστά, μαλακά, με πλούσιο άρωμα κανέλας και απαλή ζύμη που λιώνει στο στόμα – τα ρολάκια κανέλας, ή αλλιώς cinnamon rolls, έχουν κλέψει τις καρδιές μας. Και τώρα μπορείς να τα φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες και φούρνους, χάρη στη φριτέζα αέρος! Αν νομίζεις πως πρόκειται για μια δύσκολη συνταγή, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη. Αυτή η συνταγή είναι φτιαγμένη για να πετυχαίνει ακόμα κι αν δεν έχεις καμία εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγα απλά υλικά που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου… και λίγη υπομονή για να φουσκώσει η ζύμη.

Υλικά για 10 αφράτα ρολά:

Για τη ζύμη:

  • 120 γρ. χλιαρό πλήρες γάλα

  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 4 γρ. ξηρή μαγιά

  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 1 αυγό

  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή σπόροι από βανίλια)

  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κ.σ. κανέλα

  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Για το σερβίρισμα:

  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αυγό, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η ζύμη απαλή και ελαστική υφή. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.

2. Φτιάχνουμε τη γέμιση:

Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο (30×50 εκ.). Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε παντού το μείγμα ζάχαρης-κανέλας. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 10 φέτες.

3. Φουσκώνουν & ψήνονται:

Τοποθετούμε τα ρολά στον κάδο της φριτέζας, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 30 λεπτά. Ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά.

4. Σερβίρισμα:

Μόλις κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε. Για έξτρα απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις γλάσο με τυρί κρέμα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις