Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με στρατεύσιμους σε Επιτηρητικό Φυλάκιο και Τάγμα Εθνοφυλακής
Ανήμερα του Πάσχα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στη Λέσβο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες του νησιού, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Η παρουσία του Υπουργού εν μέσω εορτών είχε έντονο συμβολισμό, αλλά και πρακτικό χαρακτήρα, καθώς συνδυάστηκε με μηνύματα στήριξης προς το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου ο κ. Δένδιας παρέστη στον Εσπερινό της Αγάπης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου Γ΄. Στην τελετή συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας. Ακολούθως, ο Υπουργός μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «Προβοσκίδας», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας. Από το ακριτικό αυτό σημείο της Μυτιλήνης, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Το “Χριστός Ανέστη” αποκτά άλλη βαρύτητα όταν εκφέρεται από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Είναι η στιγμή να εκφράσουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στους ένστολους που διαφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία και επιτρέπουν σε όλους μας να γιορτάζουμε με ασφάλεια».
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο 221 Τάγμα Εθνοφυλακής Μυτιλήνης, όπου ο Υπουργός συμμετείχε στο παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα, ανταλλάσσοντας ευχές με στελέχη και οπλίτες. Μιλώντας στο προσωπικό, έκανε ειδική αναφορά στην «Ατζέντα 2030» για τις Ένοπλες Δυνάμεις: «Η “Ατζέντα 2030” δεν είναι μόνο εξοπλισμοί. Είναι κυρίως ο άνθρωπος. Στόχος μας είναι η δημιουργία 1.000 διαμερισμάτων ετησίως, ώστε να καλύψουμε τις στεγαστικές ανάγκες των στελεχών. Υπάρχει συμφωνία με τον Πρωθυπουργό ώστε η εξοικονόμηση πόρων να επιστρέφει στο προσωπικό. Στη δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης, θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική αναγνώρισης».
Μηνύματα προς το Πολεμικό Ναυτικό – «Θα αποκτήσουμε τον ισχυρότερο Στόλο στην ιστορία μας»
Ο Νίκος Δένδιας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και στους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που ελλιμενίζονται στη Μυτιλήνη, μεταξύ αυτών της κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» και των περιπολικών «ΓΑΛΑΝΗΣ» και «ΤΟΞΟΤΗΣ». Τόνισε: «Με διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού, χτίζουμε το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό που είχε ποτέ η χώρα. Είστε η αιχμή του δόρατος της εθνικής αποτροπής. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας, με συνέπεια και σχεδιασμό».
