Ύδρα φωτιά στο πευκοδάσος: Δίωξη για κακούργημα στους 13 της θαλαμηγού

ΕΛΛΑΔΑ

Ύδρα φωτιά στο πευκοδάσος: Δίωξη για κακούργημα στους 13 της θαλαμηγού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Οι 13 συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

23.06.2024 | 16:35

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στους 13 συλληφθέντες-μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα. Οι 13 ημεδαποί (ο καπετάνιος και 12 μέλη πληρώματος) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά το μεσημέρι της Κυριακής, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2024. Τα 13 άτομα αρχικά είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης. Οι 13 συλληφθέντες αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Ετικέτες
Exit mobile version