Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκόπια κυβέρνηση: Ο Μίτσκοσκι αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα του
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια κυβέρνηση: Ο Μίτσκοσκι αποκάλεσε «Μακεδονία» τη χώρα του

Σκόπια κυβέρνηση: Οι προκλητικές τοποθετήσεις έγιναν κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγηθεί το κόμμα του

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, αποκάλεσε σήμερα τη χώρα του «Μακεδονία» σε συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Νίκο Φραγκόπουλο, οι προκλητικές τοποθετήσεις του εν αναμονή πρωθυπουργού έγιναν λίγο αφότου ξεκίνησε το μεσημέρι στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας η διήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Μίτσκοσκι αποκάλεσε τρεις φορές τη χώρα «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας. O Μίτσκοσκι περιέγραψε τη χώρα με τα πιο «μελανά» χρώματα, κατηγορώντας την απερχόμενη κυβέρνηση ως υπεύθυνη γι΄ αυτό και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας και στην ανάπτυξη.

Ποια ονομασία θα χρησιμοποιήσει στην ορκωμοσία της κυβέρνησής

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα καλλιεργήσει σχέσεις συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες. Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις