Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γκάφα Κασσελάκη: Μπέρδεψε τον Μπελογιάννη με τον Πλουμπίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάφα Κασσελάκη: Μπέρδεψε τον Μπελογιάννη με τον Πλουμπίδη

Χαμός στα social

Σε μια ακόμη «γκάφα» περιέπεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε τι θα κάνει με τη λειτουργία των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν» είπε ο Στ. Κασσελάκης, για να προσθέσει: «Όπως καταλαβαίνετε, όταν πήγα στο σπίτι του Μπελογιάννη, νομίζω στην Πελοπόννησο, είχα πραγματικά συγκινηθεί όταν είδα να κρατάει την ”Αυγή” σε μια φωτογραφία του. Και συνειδητοποιώ ότι, ναι, μπορεί να είμαι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει ζήσει στην Ελλάδα είκοσι ένα χρόνια, αλλά συγχρόνως έχω στο χέρι μου αυτή τη στιγμή ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία, που έχει μια εφημερίδα που έχει εμπνεύσει κόσμο εν μέσω μεγάλων αγώνων», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ωστόσο, ο Νίκος Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί πριν κυκλοφορήσει η «Αυγή». Η εκτέλεσή του έγινε τα χαράματα της Κυριακής 30 Μαρτίου 1952 και η «Αυγή» κυκλοφόρησε 5 μήνες αργότερα, στις 24 Αυγούστου 1952.

Ενδεχομένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε τον Νίκο Μπελογιάννη με τον σύντροφό του, Νίκο Πλουμπίδη (άλλο ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, που αποκηρύχθηκε ως χαφιές από το κόμμα του και εκτελέστηκε το 1954), ο οποίος έχει μια σχετική φωτογραφία με την «Αυγή» στο χέρι.

Ο Νίκος Πλουμπίδης με την «Αυγή»

Φυσικά, η «γκάφα» Κασσελάκη δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των social media, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν καυστικά το μπέρδεμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις