Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση Χούθι σε πλοίο: Ένας αγνοούμενος μηχανικός έπειτα από διπλό χτύπημα
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Χούθι σε πλοίο: Ένας αγνοούμενος μηχανικός έπειτα από διπλό χτύπημα

Επίθεση Χούθι σε πλοίο: Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor δέχτηκε δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης

Για έναν αγνοούμενο Φιλιππινέζο μηχανικό από την επίθεση που δέχτηκε χθες, Τετάρτη 12/06 το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor σημαίας Λιβερίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, κάνει λόγο η ΕΡΤ. Σε επικοινωνία του CNN Greece με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και εισροή νερού στο μηχανοστάσιό του μετά την επίθεση.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι στο πλοίο δεν επιβαίνουν Έλληνες ναυτικοί, και πως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κάνει λόγο για έναν νεκρό ναυτεργάτη από την επίθεση.

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο δέχτηκε δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, η οποία επικαλείται αναφορές αραβικών ΜΜΕ «οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο και πλέει ακυβέρνητο. Στο σημείο που χτυπήθηκε δημιουργήθηκε άνοιγμα (ρήγμα) με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο… Αργά χθες το βράδυ υπήρχε αναφορά ότι το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, ενώ από την πυραυλική επίθεση υπήρξε τουλάχιστον ένας νεκρός Ναυτεργάτης!!».

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor δέχτηκε δύο χτυπήματα από αέρος και θαλάσσης, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση από αέρος έγινε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες το σημείο στο οποίο συνέβη η επίθεση είναι εκτός περιοχής ευθύνης της επιχείρησης «Ασπίδες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις