Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Maestro: Το ευχαριστήριο μήνυμα του Παπακαλιάτη στο Μπακογιάννη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Maestro: Το ευχαριστήριο μήνυμα του Παπακαλιάτη στο Μπακογιάννη

Για το θέατρο του Λυκαβηττού

Πέρασαν 15 χρόνια «αδράνειας» και «σιωπής» για να δοθεί ξανά στους Αθηναίους ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας, το υπαίθριο θέατρο Λυκαβηττού.

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον Κώστα Μπακογιάννη, στο κλείσιμο της αυλαίας του 5ου επεισοδίου της πετυχημένης σειράς «MAESTRO» δεν έγινε τυχαία.

H Μαγική εικόνα του Λυκαβηττού ταξίδεψε σε όλη την υφήλιο μέσα από την παρουσία της πολυσυζητημένης σειράς στην πλατφόρμα του Netflix.

Το θέατρο του πιο αγαπημένου λόφου της πόλης πέρασε σε νέα εποχή μετά από διεκδίκησή του από τη Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, η οποία το ανακατασκεύασε ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η ανακατασκευή του ήταν ένα έργο πολύ απαιτητικό, αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες. Ο Λυκαβηττός έλαμψε ξανά. Η Αθήνα έλαμψε ξανά.

Ξαναζωντάνεψε ένα πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων των κατοίκων της Αθήνας, καθώς το Δημοτικό Θέατρο του Λυκαβηττού υπήρξε για χρόνια η πολιτισμική «πυξίδα» τους, μέρος της κληρονομιάς τους και το «οξυγόνο» τους.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη νέα γενιά να δημιουργήσει κι εκείνη τις δικές της αναμνήσεις μέσα σε ένα χώρο μνημείο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις