Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω τις τέντες: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για το «κόσμημα» του μπαλκονιού σας
PLUS

Πώς να καθαρίσω τις τέντες: 4 αποτελεσματικοί τρόποι για το «κόσμημα» του μπαλκονιού σας

Πώς να καθαρίσω τις τέντες: Τι πρέπει να προσέξουμε στο πλύσιμο τους.

Ό,τι είναι οι κουρτίνες για τα παράθυρα, έτσι είναι και οι τέντες για τα μπαλκόνια. Προσδίδουν ομορφιά καλαισθησία, αλλά συνάμα και προστασία από τον ήλιο, τον αέρα τη βροχή.  Τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όλοι καθόμαστε στα μπαλκόνια μας, οπότε θέλουμε να είναι καθαρό τόσο αυτό, όσο και οι τέντες. Μπορεί οι τέντες να μην είναι και από τα πιο εύκολα σημεία για καθάρισμα. Όμως μην ανησυχείτε, παρακάτω θα βρείτε τις απαραίτητες συμβουλές για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τις τέντες. Τρόποι καθαρισμού για τις τέντες:

Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει

Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε φθορά είναι πολύ σημαντικό να την επιδιορθώσεις άμεσα. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις τέντες σου για ένα μικρό σκισιματάκι και αυτό θα είναι πολύ πιο κοστοβόρο από τον καθαρισμό. Γι’ αυτό μην αγνοήσεις τη ζημιά, γιατί με τον πρώτο αέρα ή κακοκαιρία, το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο.

Η μούχλα  βρίσκεται στην επιφάνεια της τέντας

Το απλό νερό δε φτάνει

Πολλοί πιστεύουν ότι πλένοντας απλά την τέντα τους με το λάστιχο, καθάρισε. Πολύ μεγάλο λάθος. Η μούχλα που βρίσκεται στην επιφάνεια της τέντας σου δε φεύγει έτσι απλά. Ζήτα από τον γείτονα του πάνω διαμερίσματος, αν μπορείς να ανέβεις στο μπαλκόνι του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί, πάνω σε κοντάρι, για να τρίψεις την τέντα. Μη χρησιμοποιείς σκληρές βούρτσες, για να μη φθείρεις το πανί. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό, πρέπει να είναι ειδικό για τις τέντες και όχι το κοινό σαπούνι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγρασίας.

Απόφυγε το Ζεστό Νερό

Το πρώτο λάθος που κάνουμε όταν καθαρίζουμε είναι ότι τις πλένουμε, ενώ είναι ακόμα νωπές. Οι τέντες θα πρέπει να είναι στεγνές για να απομακρυνθούν ευκολότερα οι βρομιές και η σκόνη από την επιφάνεια τους. Επίσης, ενώ συνήθως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε κάτι χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, στις τέντες πρέπει να το αποφύγεις δια ροπάλου. Το ζεστό νερό θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος της τέντας. Βούρτσισε την τέντα με το σαπούνι και το πανί και ξέπλυνε την με χλιαρό ή κρύο νερό.

Άφησε τις τέντες να στεγνώσουν καλά

Αφού τις έχεις πλύνει, αλλά ακόμα και μετά από μια βροχή, οι τέντες πρέπει να στεγνώσουν εντελώς. Μην τις μαζέψεις, διαφορετικά ο καθαρισμός τέντας που με τόσο κόπο έκανες θα πάει χαμένος. Η υγρασία που θα φυλακιστεί μέσα στο ρολό θα δημιουργήσει μούχλα και νέους λεκέδες.

ΠΗΓΗ:enimerotiko

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις