Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Πειραιά 2024: Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους οι μαθητές
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Πειραιά 2024: Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους οι μαθητές

3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Πειραιά 2024: 'Ελαβαν μέρος  περισσότερες  από 100  μαθητικές ομάδες με  εκατοντάδες  μαθητές  από σχολεία και εργαστήρια από όλη την Αττική.

Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους και τις δημιουργίες τους οι μαθητές, στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των  Ημερών Θάλασσας 2024. Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος  περισσότερες  από 100  μαθητικές ομάδες με  εκατοντάδες  μαθητές  από σχολεία και εργαστήρια από όλη την Αττική, στο Μαθητικό Expo Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League Discover & Explore με θέμα «τέχνη και τεχνολογία». Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης, το εργαστήρι ρομποτικής  «mellonLAB», η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Europe Direct Piraeus, η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1, 90,4 FM»  και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια  από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρη Καρύδη και την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη. Στην εκδήλωση επίσης, παρευρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη του Εθελοντικού Κινήματος  Ελίνα  Βερυκάκη και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Παναγιώτης Κυρίμης. Το «παρών»  στο φεστιβάλ έδωσε και η  χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας, που έβγαλε φωτογραφίες με εκατοντάδες παιδιά και εισέπραξε την αγάπη τους και τη χαρά τους. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά,  πλαισίωσε μουσικά το Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Το Φεστιβάλ Ρομποτικής του Δήμου Πειραιά πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες ιδέες και δημιουργίες τους στη ρομποτική. Είναι μια εξαιρετική δράση, καθώς η ρομποτική βάζει τα παιδιά στη νέα εποχή, τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία, δημιουργώντας εξαιρετικά projects.  Ειδικά στον Πειραιά η ρομποτική έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και μαθητές της πόλης μας έχουν διακριθεί με σημαντικές βραβεύσεις στον τομέα αυτό. Μάλιστα, στο τέλος Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στο Σ.Ε.Φ. η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.  Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοργάνωση, στα παιδιά και κυρίως στους γονείς που τα ωθούν σε τόσο δημιουργικές, ενδιαφέρουσες και πρωτοποριακές δραστηριότητες».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:  

«Το 3ο  Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συμβολίζει το παρόν και το μέλλον για τα παιδιά μας, ότι χρειάζεται να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες, με την ομαδική δουλειά και την κριτική σκέψη. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που ο Πειραιάς γίνεται πλέον  εκπαιδευτικό κέντρο ρομποτικής και είναι σημαντικό ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει στο Σ.Ε.Φ. την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην οποία θα συμμετέχουν 2.500 παιδιά από 190 χώρες. Στο φεστιβάλ αυτό συμμετέχει το Βlue lab το κέντρο καινοτομίας του Δήμου Πειραιά και το κέντρο κυκλικής οικονομίας. Συμμετέχει επίσης, το ρομπότ   «Θεμιστοκλής», το οποίο μπορεί  να αναφέρεται στην ιστορία του Πειραιά και να συνομιλεί απαντώντας σε απλές ερωτήσεις. Στόχος μας  είναι να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει μια μασκότ τεχνολογίας στις Ημέρες Θάλασσας».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, επεσήμανε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι,  αισιόδοξοι και υπερήφανοι, γιατί τα παιδιά με τις δημιουργίες τους, δείχνουν τον δρόμο προς τη νέα εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, παρουσίασαν στο φεστιβάλ τα project τους και  μας εντυπωσίασαν με τις  δημιουργίες τους. Η πόλη μας αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο ρομποτικής με σημαντικές διακρίσεις. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στο 3ο  Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά!». Η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε: «Το 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2024 στην κεντρική αρένα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή να παρουσιάζει συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια αλματώδη αύξηση. Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε μαθητικές ομάδες από σχολεία του Πειραιά και νέες τεχνολογίες, ενώ ενημερωθήκαμε για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.  Συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση των «Ημερών Θάλασσας 2024». Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στέκεται πάντοτε αρωγός στα μεγάλα γεγονότα της πόλης».

Οι  «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. και σε συνδιοργάνωση με το Plus Πειραιάς, το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1 – 90,4 FM»,  στο πλαίσιο της E.M.D. (European Maritime Day).Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas. και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις