Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης Παλαιστίνη: Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης Παλαιστίνη: Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού

Κασσελάκης Παλαιστίνη: «Θα πιέσουμε την κυβέρνηση για να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό

Στο Τελ Αβίβ έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα μεταβεί στην Δυτική Όχθη με πρώτο σταθμό τη Βηθλεέμ. Ήδη επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό ενώ νωρίτερα συνάντησε και τον υπουργό Τουρισμό της Παλαιστίνης.

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Στην Χαμάς υπάρχουν ακραίοι και μη ακραίοι τρομοκράτες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Νωρίτερα, συνάντησε τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνης. Στη συνάντηση του, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι θα ασκήσουν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας και να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα πιέσουν και την Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών, καθότι είναι μέλος της μεγαλύτερης ευρωομάδας της αριστεράς.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Ο κ. Κασσελάκης συνοδεύεται από την Τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον Τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις