Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες 2024: Πού εφαρμόζονται πρώτη φορά και πού μειώνονται οι τιμές ζώνης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες 2024: Πού εφαρμόζονται πρώτη φορά και πού μειώνονται οι τιμές ζώνης

Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες 2024: Εφαρμόζονται αντικειμενικές αξίες ας 505 περιοχές και οικισμούς

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν το επόμενο έτος αντικειμενικές αξίες σε 505 περιοχές και οικισμούς της ελληνικής επικράτειας. Επίσης στις υφιστάμενες ζώνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παγώσει φέτος και το 2025 τις τιμές της Εφορίας. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα του Ντίνου Σιωμόπουλου, δύο είναι τα δύο είναι τα βασικά θέματα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα: Οι εντάξεις που εκκρεμούν και η διαδικασία επανεκτιμήσεως των αντικειμενικών αξιών σε δήμους που είχαν υποβάλει ενστάσεις και τελικά έγινε αποδεκτή από τη φορολογική αρχή η προσφυγή τους για αλλαγή στις νέες τιμές της Εφορίας που εφαρμόζονται από το 2022. Σε ό,τι αφορά τις αναπροσαρμογές για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, αρμόδιος οικονομικός παράγοντας αναφέρει στην ίδια εφημερίδα ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε», καθώς μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε νέο σπιράλ ανόδου των πραγματικών νοικοκυριών.

Την ίδια ώρα σε ποιους δήμους εκτιμάται πως μπορούν να μειωθούν οι τιμές ζώνης; Συνολικά το προηγούμενο έτος είχαν υποβάλει αιτήσεις-προσφυγές κατά της αύξησης των τιμών ζώνης της εφορίας 169 δήμοι, δηλαδή ένας στους δύο. Από αυτές έγιναν αποδεκτές μόνο για 12 δήμους.

Πρόκειται για τους δήμους:

Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Βριλησσίων

Ιθάκης

Καρπάθου,

Λουτρακίου

Σύμης

Χαλανδρίου

Πύργου

Αστυπάλαιας,

Γλυφάδας

Πειραιά

Ρόδου

Για τους δήμους αυτούς θα ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος για να προσέλθουν ανεξάρτητοι εκτιμητές που θα καθορίσουν τις τιμές ζώνης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις