Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρένα Βενιέρη πέθανε: Υπέκυψε στα τραύματά της η σύζυγος του Μαυρομμάτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρένα Βενιέρη πέθανε: Υπέκυψε στα τραύματά της η σύζυγος του Μαυρομμάτη

Είχε τραυματιστεί βαριά μαζί με τον σύζυγό της σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τον Φεβρουάριο στο σπίτι τους στο Κολωνάκι

Υπέκυψε τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/5), σε ηλικία 81 ετών, η Ρένα Βενιέρη, σύζυγος του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία. Το ζευγάρι είχε τραυματιστεί βαριά όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά τους. Η Ρένα Βενιέρη, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», πέθανε στις 07:30 του Σαββάτου από ανακοπή. Προ ημερών είχε βγει από τη ΜΕΘ στην οποία είχε παραμείνει για τέσσερις μήνες. Ο σύζυγός της είχε βγει από την ΜΕΘ τον Απρίλιο, ενώ θα μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης.

Η Ρένα Βενιέρη είχε γεννηθεί στην Άρτα το 1943.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1965. Εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και του ελεύθερου Θεάτρου, ενώ συμμετείχε και σε σίριαλ. Έγραψε τέλος σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Μανώλης Μαυρομμάτης. Η φωτιά στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Κολωνάκι, στις 18 Φεβρουαρίου,  φαίνεται ότι οφειλόταν σε ηλεκτρική κουζίνα που έμεινε αναμμένη.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζεύγος, που εκείνη την ώρα κοιμόταν. Ταχύτατη ήταν και η αντίδραση του ΕΚΑΒ καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το ζεύγος Μαυρομματη στο Νοσοκομείο Γεννήματας με έντονο πρόβλημα δύσπνοιας. Και οι δύο νοσηλεύτηκαν σε μονάδα εγκαυμάτων. Είχαν εγκαύματα σε σημαντικό ποσοστό του σώματός τους ενώ η Ρένα Βενιέρη είχε και αναπνευστικό έγκαυμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις