Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κωνσταντινόπουλος: Δεν θέλουμε έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει μεσημεριανές εκπομπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θέλουμε έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει μεσημεριανές εκπομπές

Κωνσταντινόπουλος για Κασσελάκη: Δεν θέλουμε έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει μεσημεριανές εκπομπές

«Η εποχή του ”με ένα άρθρο και ένα νόμο τα αλλάζω όλα”, έχει τελειώσει. Η χώρα χρειάζεται μια δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ τόνισε μεταξύ άλλων πως «για τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας, η εποχή του ”με ένα άρθρο και ένα νόμο τα αλλάζω όλα”, έχει τελειώσει». «Όσον αφορά την ακρίβεια πρέπει να δούμε που μπορούμε να βρούμε τα χρήματα ώστε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ένα θέμα αναφορικά με τις τράπεζες. Οι Τράπεζες έχουν δύο δισεκατομμύρια υπερκέρδη, αισχροκέρδεια, από τις παράλογες χρεώσεις και τη διαφορά επιτοκίου χορηγήσεων και καταθέσεων. Επομένως, αυτό που ζητάει το ΠΑΣΟΚ είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των Τραπεζών» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Το άλλο μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι η στέγαση. Τι πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και το υιοθέτησε η ΝΔ μετά από δύο χρόνια; Τη μείωση του Airbnb. Όπως αντιλαμβάνονται οι πολίτες, υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική και πρόταση από το κόμμα μας» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Σε ό,τι αφορά τα εθνικά ζητήματα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους γείτονές μας στα Σκόπια είναι ότι δεν πάμε να κάνουμε πολιτική η οποία θα αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα της χώρας, αλλά πατριωτική και εθνική πολιτική. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι όποιος λέει σήμερα να πάμε να κυρώσουμε τις συμφωνίες αυτές είναι σαν να βάζουμε αυτογκόλ» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θέλουμε έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει τις μεσημεριανές εκπομπές

«Δεν θέλουμε έναν αυριανό υποψήφιο Πρωθυπουργό που θα αντικαταστήσει τις μεσημεριανές εκπομπές. Η ”μεταπολιτική” στην Ελλάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτό που υποστηρίζει κάποιος ”εγώ και ο λαός” είναι πολύ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Ο λαός δίνει την εντολή και αποφασίζει για τα πάντα, τα κόμματα όμως δεν είναι ένας άνθρωπος. Κόμματα χωρίς συλλογικές διαδικασίες αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να πάνε πουθενά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να είναι με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ήταν υποψήφιοι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που θέλει να εκπροσωπήσει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι η κεντροαριστερά και γενικότερα μια παράταξη που θέλει να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ. Εάν αξιοποιηθεί σωστά αυτό που κάνει ο κ. Κασσελάκης μας βολεύει γιατί απευθύνεται σε τέτοια ακροατήρια που κατά την άποψή μου δεν έχουν σχέση με αυτό που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κεντροαριστερά, αλλά ούτε και ο προοδευτικός κόσμος και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται κατά βάσει σε ακροατήρια δεκτικά σε λαϊκισμό» σημείωσε.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι και δεν έχει σχέση με το τι λέει ο κ. Κασσελάκης, είναι ότι η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και δυνατή αξιωματική αντιπολίτευση, μια εναλλακτική πρόταση απέναντι σε μια ισχυρή κεντροδεξιά. Είναι ανάγκη για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για τα συμφέροντα του κόσμου» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις