Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι μικροί «εμφύλιοι» στους κόλπους της οργάνωσης των επίορκων της ΔΟΥ Χαλκίδας
ΕΛΛΑΔΑ

Οι μικροί «εμφύλιοι» στους κόλπους της οργάνωσης των επίορκων της ΔΟΥ Χαλκίδας

Το ταξίδι στο Σικάγο, το ακριβό ξενοδοχείο

Οι συνομιλίες των επίορκων της ΔΟΥ Χαλκίδας αποκαλύπτουν τους «εμφυλίους» που ξεσπούσαν ανάμεσα στα στρατόπεδα της οργάνωσης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, αφού η ροή του παράνομου χρήματος από τους εκβιασμούς φορολογουμένων ήταν συνεχής προς τις τσέπες των επίορκων στελεχών της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, ξεσπούσαν κατά καιρούς και… εμφύλιοι μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χωρίζονται σε «στρατόπεδα» κατηγορώντας το ένα το άλλο! Ο τρόπος και τα ακριβή ποσά της μοιρασιάς των παράνομων ποσών, που κατέβαλαν, εκβιαζόμενοι, επιχειρηματίες της Χαλκίδας, ήταν μία βασική αιτία «πολέμου», ενώ η δεύτερη ήταν η  διάθεση «αυτονόμησης» γυναίκας υπαλλήλου, η οποία,  ξεφεύγοντας από το γενικό κουμάντο της προϊσταμένης, απαιτούσε με ριψοκίνδυνο για την οργάνωση τρόπο, χρήματα από επαγγελματίες για να κλείσει φορολογικές τους υποθέσεις ή για να μην… ανοίξει άλλες! Ενδεικτική είναι μία συνομιλία, που καταγράφηκε από τον «κοριό» των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και είναι στη διάθεση μαζί με πολλές άλλες των δικαστικών λειτουργών που θα χειριστούν την υπόθεση από εδώ και πέρα.

Η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ,  μιλάει με γυναίκα – μέλος της οργάνωσης για τον υποδιευθυντή της Υπηρεσίας, ο οποίος, επίσης συνελήφθη και τα ακριβά του ταξίδια, που έφθασαν, αφού υπήρχαν αρκετά χρήματα, μέχρι το Σικάγο και εξασφάλισαν πλούσια διαμονή σε πανάκριβο ξενοδοχείο.

– Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες ο … τι δουλειά έχει στο Σικάγο;

– Μέλος: Σικάγο πήγε;

– Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι.

– Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.

– Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ναι

– Μέλος: Εσύ να τα δεις και εγώ.

– Προϊσταμένη ΔΟΥ Χαλκίδας: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.

– Μέλος: Πω, και θέλεις να του δώσεις και πολλά, ε; 1.000 δώσ΄ του και βάστα το χιλιάρικο. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον  υπάλληλο που αφορά η συζήτησή τους, είχαν προκληθεί ψίθυροι και προ καιρού καθώς φέρεται να  είχε κατασκευάσει και πισίνα στην κατοικία του. Η επόμενη συνομιλία αφορά τη στάση και τις ενέργειες γυναίκας του κυκλώματος, η οποία με τη στάση της κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τη στεγανότητα της οργάνωσης και να βρεθούν όλοι με χειροπέδες. Η προϊσταμένη, λοιπόν, μιλάει με μέλος της οργάνωσης στους κόλπους της Εφορίας Χαλκίδας και ακολουθεί ο πάρα κάτω διάλογος, στον οποίο αναζητούν τρόπο να την διώξουν!

– Αρχηγός: Η άλλη πάει και παίρνει όσα παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ, με έχει κάνει ρόμπα.

– Μέλος: Ώπα, ρε…

– Αρχηγός: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο, πώς θα τη μαζέψω. Μου τα είπε ένας επιχειρηματίας με ονόματα, για να την προσέχω.

– Μέλος: Άλλη φορά, πες της, να μην ξαναπεί σε κανέναν τίποτα. Καλύτερα να έχεις εξασφαλίσει τη θέση σου.

– Αρχηγός: Και ποιον άλλον;

– Μέλος: Αν πήγαινες στην Τ…, της έχω εμπιστοσύνη. Και η μοιρασιά εκεί που είναι να γίνει σε δύο, θα γίνει σε τρεις. Εσύ το δικό σου θα το παίρνεις, ενώ η άλλη, από τη μ… που έκανε, θα μοιράζεται το ποσοστό της.

– Αρχηγός: Αυτός δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα πώς να συμπεριφέρεται.

– Μέλος: Ναι, αλλά είναι καλός όμως, δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί…

– Αρχηγός: Ναι, αλλά μπροστά σε άλλους δείχνει την οικειότητα και του λέω: «Είσαι τελείως χαζός; Υπάρχει λόγος να δείξεις την οικειότητα με τον συγκεκριμένο λογιστή;

– Μέλος: Πες του: «Δε θέλω να φαίνεσαι καθόλου, θα μιλάς για την περίπτωσή σου και θα φεύγεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις