Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

16

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης Action24: Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης Action24: Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών

Κασσελάκης: Αν γίνω πρωθυπουργός, θα ελέγξω και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλες -Δεν υπάρχει χημεία με Ανδρουλάκη

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρέσβης του Ισραήλ εναντίον του, καθώς χαρακτήρισε ένα μέρος μόνο της Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που έδωσε στο Action24, στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση μετά τον σάλο με το βίντεο όπου τρομοκράτες της Χαμάς κακοποιούν Ισραηλινές ομήρους αλλά και την αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, ο οποίος, αναρτώντας το βίντεο, είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκιά της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Κληθείς να απαντήσει, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε,

«Κατ’ αρχάς, αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Αν κάποια οργάνωση κάνει αυτές τις τρομοκρατικές δραστηριότητες είναι τρομοκρατική οργάνωση, αυτό είναι de facto. Εάν ένα κομμάτι -για οποιονδήποτε λόγο- καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση». Ωστόσο, κάλεσε το Ισραήλ «να είναι προσεκτικό στις αναλογίες», καθώς μπορεί να επικαλείται ένα βίντεο που δείχνει όσα δείχνει, αλλά να υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που δείχνει αντίστοιχες σκηνές από Ισραηλινούς εις βάρος Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών «θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα έχουμε μία νωπή εντολή να προχωρήσουμε στη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο, θα φέρει αξιοκρατία και δικαιοσύνη». Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε, μάλιστα: «Θα μείνετε έκθαμβοι το βράδυ των ευρωεκλογών. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο που απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και δραστηριοποιείται τώρα. Κινητοποιείται ο κόσμος να πάρει τη ζωή στα χέρια του», υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20%.

Για τον Ανδρουλάκη

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι δεν θα τηλεφωνήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τις ευρωεκλογές και την ειρωνική αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν κοιμήθηκε από την αγωνία του, ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι «η ειρωνική στάση δείχνει μια ανασφάλεια και μια μικρότητα που δεν αρμόζει σε μια υπερήφανη δημοκρατική παράταξη», ενώ ανέφερε ότι «προφανώς και δεν υπάρχει προσωπική χημεία» μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Ανδρουλάκη, «όπως και δεν υπάρχει βούληση για συμφωνίες κορυφής».

Για την Κωνσταντοπούλου

Το ίδιο απάντησε και για το «άνοιγμα» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην Πλεύση Ελευθερίας. «Δεν είναι άνοιγμα στην κυρία Κωνσταντοπούλου, είναι άνοιγμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο, που έχει την ευκαιρία στις 9 Ιουνίου να σχηματίσει μία πολύ ισχυρή προοδευτική αντιπολίτευση. Ξέρω ότι η κομματική αφετηρία πολλών συμπολιτών μας που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Πολιτισμικά, σε πολλά ζητήματα με τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, με τον νέο κόσμο που πηγαίνει σε αυτόν τον χώρο, είμαστε ευθυγραμμισμένοι, αλλά δεν πρόκειται να μπλέξουμε σε συμφωνίες αρχηγών». Για το «πόθεν έσχες» του επανέλαβε ότι θα το καταθέσει πριν από τις ευρωεκλογές και ότι «θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις», καθώς είναι υπερήφανος που δούλεψε στη ζωή του.

Ο κ. Κασσελάκης προανήγγειλε, επίσης, ότι, αν τον τιμήσει ο ελληνικός λαός και γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει έρευνα για σπατάλες και στο παρελθόν, ακόμη και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω τέτοια κολλήματα, κομματικά» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις περί lifestyle προεκλογικής εκστρατείας, είπε ότι δεν θα αλλάξει αυτό που είναι. «Αν θέλετε κάποιον με ξύλινο λόγο και να χειραγωγεί, βρείτε άλλον». «Και ο Ανδρέας πήγαινε στα μπουζούκια. Αυτός είμαι. Και του λιμανιού και του σαλονιού, θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό αριστερό». Ερωτηθείς για την υψωμένη γροθιά στα μπουζούκια που τραγουδά ο Κ. Αργυρός, είπε ότι απαντούσε σε κάποιον σύντροφό του, που του είπε «προχώρα», και πως πήγε στην πρεμιέρα ενός φίλου του που τραγουδά. Απέφυγε να πει τι θα πράξει στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε αν θα στηρίξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Θα απαντήσω την κατάλληλη στιγμή» αρκέστηκε να πει.

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι «μια χαρά» και ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σε ερώτηση εάν θα πάει στην εκδήλωση που ετοιμάζει, απάντησε πως «αν με καλέσει, θα πάω». Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για επιλογές του, παραδέχθηκε: «Έχω μετανιώσει για πολλά. Όπως γι’ αυτό που είπα σε εκείνη τη συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη για την επιλογή παιδιών. Δεν ήθελα να θίξω τις γυναίκες, το είπα σε μια χαλαρή στιγμή και δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είμαι. Γι’ αυτό έχω μετανιώσει».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις