Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτο: Οι “αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ είδαν παράνομη συναλλαγή στη ΔΟΥ Χαλκίδας… ενώ ετοιμάζονταν για την επιχείρηση!
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Οι “αδιάφθοροι” της ΕΛΑΣ είδαν παράνομη συναλλαγή στη ΔΟΥ Χαλκίδας… ενώ ετοιμάζονταν για την επιχείρηση!

Δεν έχει προηγούμενο

Αυτό, που συνέβη έξω από την Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, ίσως δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά της διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς σε δημόσιες υπηρεσίες. Ενώ οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ επιτηρούσαν τον χώρο πριν μπουν στα γραφεία, χωρίς να τους έχει αντιληφθεί κανείς, ξετυλίχθηκε υπόθεση δωροδοκίας και εκβιασμού μπροστά στα μάτια τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είδαν ξαφνικά έναν πολίτη να εισέρχεται στη Δ.Ο.Υ κρατώντας ένα λευκό  φάκελο στα χέρια του. Τον περίμεναν να βγει χωρίς να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια. Όταν ο πολίτης βγήκε από τα γραφεία, τον προσέγγισαν, τον ακινητοποίησαν και τον ρώτησαν τι περιείχε ο φάκελος. Εκείνος ανέφερε στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι μόλις είχε παραδώσει στην προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας κλειστό φάκελο λευκού χρώματος ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ. Είπε ακόμη ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους της Εφορίας αυτής και ότι το ίδιο είχε κάνει και στις 17 Μαίου, ενεργώντας κατά τις υποδείξεις της ίδιας της προϊσταμένης και μίας ακόμη υπαλλήλου, που έπαιζε σημαντικότατο ρόλο στη δράση του κυκλώματος εντός της εφορίας.

Εντοπίστηκαν τα χρήματα

Μετά από αυτό, μέριμνα των «αδιάφθορων» ήταν να εντοπίσουν τον λευκό φάκελο στο γραφεία της προϊσταμένης καθώς και τα 10.000 ευρώ. Έφθασαν στο γραφείο της προϊσταμένης όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τον φάκελο με τα 10.000 ευρώ καθώς και τον λευκό φάκελο. Στις υπόλοιπες έρευνες, που ακολούθησαν, βρήκαν και κατάσχεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 88.795 ευρώ, δέκα τηλεφωνικές συσκευές, 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις. Επίσης πήραν αντίγραφα υποθέσεων, από το συμβατικό αρχείο της Δ.Ο.Υ, όπου οι ιδιώτες κατέβαλαν τα χρήματα προκειμένου να ακολουθήσει λεπτομερής φορολογικός έλεγχος.

Ειδικότερα, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, κατά την έρευνα, που διενεργήθηκε στο γραφείο της προϊσταμένης, αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της οργάνωσης και εμπλεκομένων, που προέκυψαν από την έρευνα και ημερομηνίες με αναναγραφόμενα χρηματικά  ποσά δίπλα σε αυτά. Εκεί αναγράφονται, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ποσά από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 -11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Φωτοαντίγραφα υποθέσεων

Επίσης πλήθος φωτοαντιγράφων υποθέσεων της Δ.Ο.Υ, κι ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής. Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε  στους κόλπους της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Εκβιάσεις

Όπως προέκυψε, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης  προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας, που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες. Η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Συνελήφθησαν 5 υπάλληλοι και δύο ιδιώτες οι οποίοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή καθώς οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις