Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να καθαρίσω την τηλεόραση: 4 βήματα με ασφαλή τρόπο
PLUS

Πώς να καθαρίσω την τηλεόραση: 4 βήματα με ασφαλή τρόπο

Πώς να καθαρίσω την τηλεόραση: Ο καθαρισμός της τηλεόρασης χρειάζεται να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

Για πολλά άτομα η τηλεόραση είναι η αγαπημένη τους συνήθεια, που τους κάνει «παρέα» στον ελεύθερο τους χρόνο. Όπως όλα τα πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, έπιπλα κάδρα, ντουλάπες, θέλουν καθάρισμα, έτσι και η τηλεόραση, χρειάζεται προσεκτικό καθάρισμα.  Ο καθαρισμός της τηλεόρασης πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Η οθόνη της τηλεόρασης, είναι ευαίσθητη σε γρατζουνιές, μπορεί ακόμα και να χαλάσει τελείως η οθόνη, αν δεν την καθαρίσουμε με τον κατάλληλο σωστό τρόπο, και τα κατάλληλα υλικά. Παρακάτω δίνονται τα σωστά βήματα, για καθαρισμό με τον κατάλληλο τρόπο.

1ο Βήμα: Άφησε τη συσκευή να κρυώσει

Αν η τηλεόραση είναι αναμμένη, απενεργοποίηστε την και βγάλτε την απ’ την πρίζα για να μην κινδυνεύσει από ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα. Δώστε χρόνο στη συσκευή για να κρυώσει, έτσι θα μπορέσετε να αφαιρέσετε πολύ πιο εύκολα οποιοδήποτε είδους «λεκέ» έχει πάνω της.

2ο Βήμα: Ξεκινήστε το καθάρισμα από το πλαίσιο και τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα

Ξεκινήστε σε πρώτη φάση με τα πλαστικά μέρη, καθαρίζοντάς τα με ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει πιο «επίμονη» βρωμιά, τότε μούλιασε το πανί σε μία λεκάνη όπου, εκτός από καθαρό νερό, μπορείς να προσθέσετε και μία πολύ μικρή ποσότητα από ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μετά, στύψε καλά το πανί, «περάστε» το πλαίσιο και στη συνέχεια σκούπιστε το με ένα δεύτερο, στεγνό και μαλακό ύφασμα. Δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζετε με υγρό οποιοδήποτε σημείο της τηλεόρασης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο «λεπτή» φάση της διαδικασίας

3ο Βήμα: Η σειρά της οθόνης

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο «λεπτή» φάση της διαδικασίας, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι ευαίσθητη όχι μόνο σε πολλά χημικά, αλλά και στις γρατζουνιές. Επομένως, ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πάνελ, όπως την εμφάνιση «καμένων» pixels, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αλλαχθεί. Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο καθάρισμά της υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά, όπως επίσης και χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα μπορούσε να «χαράξει» την οθόνη.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείτε προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό. Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σας καθώς την καθαρίζειτε. Έτσι, θα πρέπει να «περνάτε» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσετε δύναμη, μπορεί και πάλι το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

4ο Βήμα: Καθαρίστε και το καλώδιο

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσετε το καλώδιο τροφοδοσίας, με ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό, γιατί κι αυτό είναι «μαγνήτης» σκόνης . Στη συνέχεια, θα μπορείτε να το συνδέσετε ξανά στην πρίζα του τοίχου, αφού, βέβαια, πρώτα βεβαιωθείτε πως έχει στεγνώσει.

ΠΗΓΗ:tospitakimou

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις