Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πληρωμές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι προγραμματισμένες καταβολές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι προγραμματισμένες καταβολές

Πληρωμές ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Πάνω από 30.000 δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα των επιδομάτων τους σήμερα

Ολοκληρώνονται σήμερα 10 Μαΐου οι προγραμματισμένες πληρωμές που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα από τον e- ΕΦΚΑ  και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 20.800.000 ευρώ σε 830 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Στις 9 Μαΐου καταβλήθηκαν τα Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος και Εξόδων Κηδείας, που υπολογίζεται συνολικά σε 13.744.037 ευρώ σε 30.693 δικαιούχους. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές: 12 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 10 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, 5 εκατ. ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου» και τέλος, 700.000 ευρώ σε 1000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Σχετικά με τις πληρωμές των συντάξεων Ιουνίου από τον e- ΕΦΚΑ, αυτές πρόκειται να καταβληθούν ξεχωριστά για τους μισθωτούς και μη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται ως ακολούθως: Την 28η/5/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Την 30ή/5/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

 

Κλείνει η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού

Κλείνει προσωρινά σήμερα, 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, για το 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Όπως επισημαίνεται, η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 2ης διμηνιαίας δόσης για το 2024. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η 2η διμηνιαία δόση του 2024 –αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο– θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα μαζί με τα υπόλοιπα επιδόματα. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Επίδομα Παιδιού, μπορούν να επισκεφθούν την σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ στη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://opeka.gr/oikogeneia/epidoma-paidiou-a21/

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις