Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σάκκαρη Ρώμη: Άνετη η πρόκριση στον τρίτο γύρο του διεθνούς τουρνουά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάκκαρη Ρώμη: Άνετη η πρόκριση στον τρίτο γύρο του διεθνούς τουρνουά

Σάκκαρη Ρώμη: Η τενίστρια κέρδισε με 6-2, 6-2 την Γαλλίδα Μπάρμπαρα Γκράτσεβα

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την πορεία της στο διεθνές τουρνουά, που φιλοξενείται στην Ρώμη, καθώς στην πρεμιέρα της στην διοργάνωση, επικράτησε άνετα της Γαλλίδας, Μπάρμπαρα Γκράτσεβα (Νο 88 στον κόσμο) με 6-2, 6-2. Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε αποφασισμένη στο πρώτο σετ και με δύο breaks στο τρίτο και στο έβδομο game, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην 24χρονη αντίπαλο της και έκανε το 1-0, μετά από 36 λεπτά αγώνα. Με… κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο σετ, η Σάκκαρη έκανε ανάλογη εμφάνιση και στο δεύτερο, καθώς «έσπασε» νωρίς το σερβίς της Γκράτσεβα και προηγήθηκε με 2-1, ενώ με νέο break στο πέμπτο game, απέκτησε διαφορά ασφαλείας (4-1), που διατήρησε μέχρι το τέλος, για να φθάσει στο 2-0, μετά από 47 λεπτά αγώνα.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με την Γαλλίδα να σερβίρει και να παίρνει το πρώτο γκειμ του παιχνιδιού, επιστρέφοντας μετά από 0-30 της Μαρίας Σάκκαρη. Η Ελληνίδα αθλήτρια ισοφάρισε χωρίς πρόβλημα, με love game, και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το τριπλό break point για να πάρει κεφάλι στο σκορ του σετ (2-1). Μάλιστα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο γκέιμ (3-1) με την Γκρατσέβα να μειώνει σε 3-2. Από εκεί και πέρα η αθλήτρια του Ντέιβιντ Γουίτ έκανε ένα σερί τριών games, συμπεριλαμβανομένου ενός break, για να κατακτήσει το σετ με 6-2 και να πάρει προβάδισμα στα σετ.

Συνέχισε το σερί και στο δεύτερο σετ

Παρόμοια έναρξη με το εναρκτήριο σετ είχε το δεύτερο, με την Γαλλίδα να κάνει το 1-0 και την Σάκκαρη να παίρνει ξανά δύο γκέιμ διαφορά (3-1). Η Ελληνίδα συνέχισε το σερί της για να κάνει το 5-1. Η Γκρατσέβα κατάφερε να κρατήσει ξανά το σερβίς της στο 7ο game του δεύτερου σετ, το οποίο ήταν και το τελευταίο στο ματς, καθώς η Σάκκαρη στο επόμενο game έκλεισε το σετ με 6-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d’Italia, σημειώνοντας την 18η νίκη της τη φετινή σεζόν (18-8), αλλά και την 14η στα τελευταία 18 παιχνίδια. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Τσουρένκο (νούμερο 44) – Καλίνινα (νούμερο 33).

Στόχος της είναι να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στη Ρώμη και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Roland Garros που ακολουθεί. .Αυτή ήταν η 58η νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια σε τουρνουά WTA 1000 (από το 2020 και μετά) κάτι το οποίο έχουν πετύχει μόλις 4 παίκτριες σε αυτό το διάστημα, με την Ίγκα Σφιόντεκ να έχει 86, την Έλενα Ριμπάκινα 64, την Τζέσικα Πεγκούλα 63 και την Αρίνα Σαμπαλένκα 60.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις