Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σούδα φωτιά τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο
ΕΛΛΑΔΑ

Σούδα φωτιά τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Σούδα φωτιά τώρα: Σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί στην Σούδα, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που δρουν στο μέτωπο της φωτιάς έχουν όμως να αντιμετωπίσουν τις πολλές και συνεχείς αναζωπυρώσεις που υπάρχουν, ενώ ελικόπτερο της πυροσβεστικής συμμετέχει στην κατάσβεση, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις. Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως: «Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής. Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες.

Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ.  Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, και τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

Προληπτικές εκκενώσεις

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν κινδυνεύουν εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων από την πυρκαγιά στη Σούδα, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά κάποιες εγκαταστάσεις. Στο βίντεο που εξασφάλισε το zarpanews.gr, καταγράφεται η στιγμή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά με τα πρώτα δέντρα να καίγονται. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις