Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λυγγερίδης συλληφθέντες: Οι 5 ηθικοί αυτουργοί
ΕΛΛΑΔΑ

Λυγγερίδης συλληφθέντες: Οι 5 ηθικοί αυτουργοί

Λυγγερίδης συλληφθέντες: Οι πέντε κατηγορούνται για τον συντονισμό των επιθέσεων στου Ρέντη αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα τα 60 άτομα που συνελήφθησαν χθες Δευτέρα (22/4) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη καθώς και για άλλες συμπλοκές σε αθλητικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, για τον συντονισμό των επιθέσεων στου Ρέντη αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν μάνατζερ τράπερ που φέρεται να είχε πρόσβαση στην αποθήκη από την οποία μεταφέρθηκε οπλισμός, έναν 36χρονο με ψευδώνυμο καταγωγής, ένα ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών με το προσωνύμιο «κοντός», έναν συνδεσμίτη καθώς έναν 31χρονο που κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση είναι ογκωδέστατη και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται συνολικά 158 άτομα, με τον βασικό ηγετικό πυρήνα να τον αποτελούν περίπου 20 εξ αυτών. Καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων έπαιξαν τα βίντεο, οι φωτογραφίες και οι μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν συλλεχθεί μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και κάποια καμένα ρούχα που είχαν βρεθεί στις τουαλέτες του γηπέδου. Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του νεαρού αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Aνάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια από τα περιστατικά στα οποία φέρονται να εμπλέκονται κάποιοι εκ των συλληφθέντων αφορούν στα επεισόδια που έγιναν στις αρχές Δεκεμβρίου στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, σε αυτά που έλαβαν χώρα κατά την πρόσφατη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη καθώς και σε αυτά που συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στα Γιάννενα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την τοπική ομάδα. Aνάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα.

Όπως δήλωσε χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μάλλιος, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2019 οι κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα εκτός από την Αττική, στο Βόλο, στα Ιωάννινα καθώς και σε άλλες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 58 έρευνες σε σπίτια και 15 σε οχήματα, ενώ κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις