Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δελφίνια Θερμαϊκός: Έκαναν την εμφάνισή τους και μαγνήτισαν τα βλέμματα
ΕΛΛΑΔΑ

Δελφίνια Θερμαϊκός: Έκαναν την εμφάνισή τους και μαγνήτισαν τα βλέμματα

Δελφίνια Θερμαϊκός: Τράβηξαν όλα τα βλέμματα των περιπατητών στην παραλία της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί - Δείτε το βίντεο

Δελφίνια έκαναν την εμφάνιση τους το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Τα υπέροχα θηλαστικά προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα όταν εμφανίστηκαν στις 8:30 π.μ. στον Θερμαϊκό διανύοντας μέσα σε λίγα λεπτά τη θαλάσσια περιοχή από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Δεκάδες πολίτες σταμάτησαν για να τα θαυμάσουν και να αιχμαλωτίσουν στα κινητά τους, την εικόνα τους.

Ένα παράξενο δελφίνι ανακαλύφθηκε πέρυσι στον Κορινθιακό Κόλπο, το οποίο έχει αναπτύξει ένα ζευγάρι πτερυγίων με απολήξεις που μοιάζουν σαν «αντίχειρες». Αυτό το είδος ζωνοδέλφινου με τη μοναδική γενετική παραμόρφωση κατέγραψαν σε πρόσφατο βίντεο επιστήμονες. Όπως αναφέρει ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», οι πληθυσμοί των δελφινιών του Κορινθιακού είναι παγκοσμίως μοναδικοί.

Το σπάνιο δελφίνι

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, και τα τέσσερα πλέον κοινά είδη δελφινιών της Μεσογείου ζουν στον Κορινθιακό Κόλπο: το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι, το σταχτοδέλφινο και το ρινοδέλφινο. Το ζωνοδέλφινο είναι και το κυρίαρχο, ένα καθαρά πελαγικό είδος, που δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο μέσα σε έναν κλειστό κόλπο, όπως συμβαίνει στον Κορινθιακό. Μαζί με τα κοινά δελφίνια και τα σταχτοδέλφινα, σχηματίζουν ένα μόνιμο μικτό κοπάδι, σε μία μορφή συμβίωσης που δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις