Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς Βαρκελώνη: Εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Barcelona Open
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς Βαρκελώνη: Εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Barcelona Open

Τσιτσιπάς Βαρκελώνη: Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στα προημιτελικά και στοχεύει στην κατάκτηση δεύτερου σερί τίτλου, μετά από αυτόν στο Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει με εξαιρετικό ρυθμό και στη Βαρκελώνη, επικρατώντας άνετα του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 2-0 σετ (7-5, 6-3), για να βρεθεί ήδη στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρώτο σετ ο Ισπανός έκανε και πρώτος το break, ενώ είχε σβήσει νωρίτερα 4 break points, για να προηγηθεί με 3-2. Αμέσως απάντησε ο Τσιτσιπάς, που ισοφάρισε σε 3-3 και δεν έχασε ξανά το σερβίς του, για να «λύσει τον γόρδιο δεσμό» στο 12ο game, κάνοντας ένα ακόμα break για να κλείσει το σετ με 7-5.

Παρότι χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ στο 1ο σετ, ο αθλητής πήρε τη νίκη χωρίς καν tie break κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα, επιβεβαιώνοντας τη φόρμα του στο χώμα και στη Βαρκελώνη, μετά την κατάκτηση του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας «απάντησε» με break αμέσως μετά το break του Ισπανού στο πέμπτο game του πρώτου σετ και με ένα δεύτερο στο φινάλε, έκανε εύκολα το 1-0 στην αναμέτρηση.

Η πρόκριση

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να σβήσει 4 break points για να προστατεύσει το σερβίς του και να κάνει το 1-0, ενώ μερικά λεπτά βρήκε ευκαιρία να απειλήσει το σερβίς του Ισπανού και έφτασε στο μοναδικό break του σετ, για να προηγηθεί με 4-2. Έσβησε ένα ακόμα break point (5/5 σβησμένα break points στο 2ο σετ) στο 7o game για να φτάσει στο 5-2 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που τελικά «σφράγισε» τη νίκη στο σερβίς του στο 9ο game (6-3), σε 1 ώρα και 46 λεπτά αγώνα. Προκρίθηκε, έτσι, και στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου είναι πια φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Βρίσκεται μάλιστα για 4η φορά στην καριέρα του στους «8» του συγκεκριμένου τουρνουά και ενώ προέρχεται από ένα σερί 8 νικών. Επόμενος αντίπαλός του είναι ο Αργεντινός Ντίας Ακόστα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις