Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνήθειες για καλύτερη ζωή: Σπείρε αγάπη και καλοσύνη για να θερίσεις τα πλούτη όλου του κόσμου
PLUS

Συνήθειες για καλύτερη ζωή: Σπείρε αγάπη και καλοσύνη για να θερίσεις τα πλούτη όλου του κόσμου

Βρες αυτό που σε κάνει ουσιαστικά ευτυχισμένο και σε προοδεύει. 

Ο νόμος της συγκομιδής, είναι να θερίζεις περισσότερα από όσα σπέρνεις. Σπείρε μια πράξη, θερίζεις μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια και θερίζεις χαρακτήρα. Σπείρε έναν χαρακτήρα και θερίζεις ένα πεπρωμένο.

James Allen – 1864-1912 – Συγγραφέας

Γράφει η Βασιλική Τσίγγα

Για να κατακτήσει κάποιος τα όνειρά του, χρειάζεται να χτίσει  ένα παρόν, που θα τον βγάζει έξω από το πεδίο της άνεσης του. Τι σημαίνει να τον βγάζει έξω από το πεδίο της άνεσης του. Σημαίνει να είναι διατεθειμένος, να δημιουργήσει εκείνες τις δράσεις τις ξεχωριστές, που θα τον φέρουν ολοένα και πιο κοντά στο στόχο του.

Αν κάποιος δυσκολεύεται να φέρει κοντά το στόχο υλοποίησης του, αυτό που θα πρέπει να κάνει, είναι να δημιουργήσει μια νέα συνήθεια στην καθημερινότητα του, διαφορετική από αυτή που έχει μάθει να κάνει μέχρι στιγμής.

Αν για παράδειγμα, θέλει κάποιος να μάθει μια ξένη γλώσσα, θα χρειαστεί καθημερινά να ασχολείται και να αφιερώνει έστω και 10 λεπτά για μελέτη, έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια του και αυτή η καθημερινή του συνήθεια, να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του με ευκολία.

Αυτό συμβαίνει για όλα τα πράγματα στη ζωή μας.

Όταν προσδοκάμε τα καλύτερα, θα πρέπει να επιλέξουμε εκείνες τις σκέψεις και εκείνες τις πράξεις που έχουν το ίδιο θετικό πρόσημο.

Η έλξη δεν κάνει διακρίσεις. Ελκύουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε και αυτό που έχουμε ερμηνεύσει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας.

Οι σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας και οι πράξεις μας, χρειάζεται να βρίσκονται σε ισορροπία μέσα μας. Όχι άλλα λέμε, άλλα κάνουμε.

Να έχουν όμοιο φωτεινό κραδασμό. Όταν επιλέγουμε να συμπεριφερόμαστε με καλοσύνη, με αγάπη, με ευγένεια και σεβασμό στο παρόν, τόσο για τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και τους γύρω μας, τότε  θα θερίσουμε ένα θαυμάσιο μέλλον.

Δημιούργησε τη συνήθεια να μιλάς όμορφα και με ευγένεια στον εαυτό σου και στους γύρω σου.

Δημιούργησε τη συνήθεια να εστιάζεις στα όσα έχεις και όχι στα όσα δεν έχεις.

Δημιούργησε τη συνήθεια να λες σ αγαπώ στα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής σου, και φυσικά πρώτα σε σένα, καθώς είσαι ο πιο πολύτιμος άνθρωπος της ζωής σου.

Δημιούργησε μια υγιή συνήθεια στη διατροφή σου για το σώμα σου, αλλά και μια υγιή συνήθεια για το πνεύμα σου.

Μπορεί να εντάξεις στο πρόγραμμα σου, διάβασμα, σεμινάρια, γυμναστική, χορό. κτλ.

Βρες αυτό που σε κάνει ουσιαστικά ευτυχισμένο και σε προοδεύει.

Σπείρε μια όμορφη συνήθεια, για να θερίσεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Σπείρε αγάπη και καλοσύνη για να θερίσεις τα πλούτη όλου του κόσμου.

Σπείρε όμορφες σκέψεις και πράξεις, για να θερίσεις όμορφες σχέσεις.

Δημιούργησε ένα υπέροχο Τώρα, για να ζήσεις ένα πανέμορφο αύριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις