Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πού μπορώ να τοποθετήσω τη φριτέζα αέρος: Ο σωστός και ακίνδυνος τρόπος
PLUS

Πού μπορώ να τοποθετήσω τη φριτέζα αέρος: Ο σωστός και ακίνδυνος τρόπος

Πού μπορώ να τοποθετήσω τη φριτέζα αέρος: Η σωστή τοποθέτηση της air fryer είναι σημαντική για την αποφυγή ζημιών τόσο στη συσκευή όσο και στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Όσοι διαθέτουν στο χώρο της κουζίνας τους φριτέζα αέρος και μαγειρεύουν με αυτήν την έξυπνη συσκευή, σίγουρα θα την έχουν απολαύσει, καθώς βοηθά να γίνονται αρκετά γρήγορα και νόστιμα τα αγαπημένα τους  φαγητά. Η φριτέζα αέρος (air fryer), μαγειρεύει τα φαγητά  πιο γρήγορα από τον φούρνο και αυτό διευκολύνει και λύνει τα χέρια της νοικοκυράς.

Ένας συνηθισμένος τρόπος  να τοποθετούμε τη φριτέζα αέρος, είναι ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, για να μεγιστοποιηθεί ο διαθέσιμος χώρος στους πάγκους. Ωστόσο, αυτή η απλή κίνηση μπορεί να κοστίσει πολύ για τα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας και μπορεί να  αποτελέσει επίσης και κίνδυνο πυρκαγιάς.

Γιατί δεν πρέπει να τοποθετούμε τη φριτέζα αέρος κάτω από τα ντουλάπια

Ο λόγος είναι απλός: Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν τεχνολογία ταχείας ροής αέρα, ή κινούν ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι (ή τον δίσκο) για να μαγειρέψουν τα τρόφιμα, αντί να χρησιμοποιήσουν λάδι. Ενώ αυτό είναι καλό για το φαγητό σας, είναι κακό για τα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας, καθώς η συσκευή θερμαίνεται γρήγορα και απελευθερώνει συνεχώς ζεστό αέρα. Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή κάτω από τα ντουλάπια σας, ο αέρας θα δυσκολευτεί να διαφύγει από τη συσκευή, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση της. Αυτός ο ανεπαρκής αερισμός θα επηρεάσει αρνητικά την φριτέζα αέρος και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ντουλάπια σας, αναγκάζοντας σας να τα ξαναβάψετε ή να τα αντικαταστήσετε (ανάλογα με το βαθμό ζημιάς).

Παρομοίως, η τοποθέτηση της συσκευής μέσα σε ντουλάπια δεν είναι συνετή. Αν και θα μπορείτε να κρύψετε τη μικρή συσκευή σας χωρίς να δημιουργηθεί ακαταστασία, η παραγόμενη θερμότητα θα καταστρέψει το εσωτερικό τους. Επομένως, καλό είναι να αποφύγετε να τοποθετείτε την φριτέζα αέρος κάτω από τα ντουλάπια και μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Η σωστή τοποθέτηση της air fryer είναι σημαντική για την αποφυγή ζημιών τόσο στη συσκευή όσο και στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Συμβουλές για βέλτιστη χρήση

Ελεύθερος χώρος για ροή αέρα:

  • Τοποθετήστε την air fryer σας σε σημείο με αρκετό ελεύθερο χώρο για να διαφεύγει ο ζεστός αέρας.
  • Αποφύγετε να την τοποθετήσετε κολλητά στον τοίχο ή σε μια γωνία.

Προστασία πάγκου κουζίνας:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο πάγκος της κουζίνας σας αντέχει τη θερμότητα της συσκευής.
  • Για επιπλέον προστασία, τοποθετήστε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα υπόστρωμα κάτω από την air fryer.

Αποφυγή υπερθέρμανσης:

  • Ενεργοποιήστε τον απορροφητήρα κατά τη χρήση της air fryer για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της κουζίνας και την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρκαγιάς.
  • Χώρος λειτουργίας:
  • Διατηρείτε τουλάχιστον 12 εκατοστά (5 ίντσες) ελεύθερο χώρο γύρω από την air fryer κατά τη λειτουργία της. Αυτό επιτρέπει την ομαλή κυκλοφορία του αέρα.

Αποθήκευση:

  • Όταν δεν χρησιμοποιείτε την air fryer, μπορείτε να την αποθηκεύσετε οπουδήποτε επιθυμείτε, όπως κάτω από χαμηλά ντουλάπια ή ακόμα και μέσα σε ντουλάπια.

Εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης:

  • Για να διατηρήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας καθαρό και οργανωμένο, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ειδικό χώρο αποθήκευσης συσκευών.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις