Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κατερίνα Στανίση για την έμφυλη βία: Η αναφορά της τραγουδίστριας στην κακοποίησή της
LIFESTYLE

Κατερίνα Στανίση για την έμφυλη βία: Η αναφορά της τραγουδίστριας στην κακοποίησή της

Κατερίνα Στανίση για την έμφυλη βία: Το παράπονό της είναι ότι οι γυναίκες δεν την στήριξαν στο θέμα της κακοποίησής της

Η Κατερίνα Στανίση βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «EQ» και εξέφρασε ένα παράπονο για τις γυναίκες που δεν την στήριξαν, όταν είχε μιλήσει δημόσια για την κακοποίησή της. Η τραγουδίστρια στην συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου, είχε μία έντονη συναισθηματική φόρτιση όταν αποκάλυψε την απουσία πάσας υποστήριξης από τις γυναίκες, τονίζοντας ότι δεν δέχτηκε στήριξη από καμία. Πιο αναλυτικά, η Κατερίνα Στανίση είπε: «Περνούσα άσχημες καταστάσεις, δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για να μην γίνομαι κουραστική, απλά έτυχε να με ρωτήσουν κάποιες φορές και τα είπα και ‘γω μετά από χρόνια που συνέβησαν, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Όταν εγώ έμπλεξα σε άσχημες καταστάσεις, δεν μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα. Καμία».

Στην πορεία, η τραγουδίστρια έκανε και μια αναφορά στα σχόλια από τρίτους, που έλεγαν για τις γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας ότι «ποιος ξέρει τι κάνει και αυτή;». Σχετικά με αυτό, η Κατερίνα Στανίση δήλωσε: «Και όχι μόνο τα περνάς εσύ και δεν σε πιστεύουν, αλλά έχεις και τον περίγυρο! Σου λένε “μα δεν μπορεί τώρα, αυτός ο άνθρωπος που είναι έτσι και αυτό και το άλλο! Ποιος ξέρει τι κάνει και αυτή”. Έχουμε και τέτοια. Άντε τώρα εσύ να βγάλεις άκρη» προσθέτοντας: «Αφού σε έβλεπαν που ήσουν ταμπούρλο (από το ξύλο). Και που τα είπα κιόλας, να βγει μια γυναίκα και να πει ‘ναι ρε, ζω και γω έτσι, κάντε κάτι”. Ναι, δυστυχώς».

«Να σταματήσει αυτό το κακό!»

H τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην έμφυλη βία αλλά και γενικότερα στην θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο δυναμική και να είσαι, δεν παύει να είσαι γυναίκα. Όταν ήμουν μικρή και που μεγάλωσα, δεν υπήρχε στη γειτονιά άντρας να δέρνει τη γυναίκα του. Και από τότε μέχρι τώρα, δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Η γυναίκα δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από την κοινωνία όσο θα έπρεπε. Χτύπησες γυναίκα έξω, εκεί όπου μεγάλωσα, και δεν σε χώσανε μέσα; Να ακουμπήσεις μόνο και να πάει να σε καταγγείλει, δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσεις. Γυναίκα τι είναι; Το υπό που λέγανε παλιά; Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, γιατί ρε παιδιά; Τι συμβαίνει; Δεν έχουμε μέσα μας λίγη γαλήνη; Μπαίνει ο άλλος σαν ταύρος στο σπίτι, τα βάζεις με τη γυναίκα σου; Σκοτώνεις τον άλλον, να αφήσεις τα παιδιά σου ορφανά; Δεν κάνω την ψυχολόγο, που θα μπορούσα να είμαι με τα πράγματα που έχω κάνει. Να σταματήσει αυτό το κακό! Άμα έχεις τον άλλο στο σπίτι και φοβάσαι συνέχεια, δεν βγαίνει ζωή έτσι. Ή σου λέει “βαρέθηκα, δεν θέλω να είμαι μαζί σου”. Έχει δικαίωμα να το πει και να το κάνει» και συμπλήρωσε πως «Δεν μπορεί να το δεχτεί ο άνδρας ο πολλά βαρύς; Γιατί δεν μπορείς την άρνηση; Τι είναι το κτήμα σου; Δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Υποτίθεται είμαστε λαός προοδευτικός».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή Πάμε Δανάη όταν αναφέρθηκε στις δύσκολες περιόδους της ζωής της είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Έχω συγχωρήσει τους άντρες που φέρθηκαν κακοποιητικά σε μένα, άλλα δεν θα ήθελα να τους δω ποτέ. Αλλάζουν οι δρόμοι μας, αλλά ταράχτηκα, μου φέρνει μνήμες αρνητικές. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η γυναίκα έχει αξία και προσωπικότητα. Και να μην βγάζουμε τα νεύρα και τα απωθημένα μας και ξεσπάμε χωρίς λόγο στον άνθρωπο που μοιραζόμαστε τη ζωή μας. Έτσι δεν μπορείς να χτίσεις ούτε οικογένεια ούτε τίποτα. Τα πέρασα γιατί δεν είχα πού να καταφύγω. Σκέφτηκα να τα καταγγείλω αλλά «δεν με έπαιρνε». Όταν η γυναίκα είναι έτσι και δεν περνάει καλά και φτάνει σε ακρότητες και δεν πάει άλλο, πάει να ζητήσει βοήθεια, γιατί θα γίνει ξανά και ξανά, δεν σταματάει ποτέ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις