Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπανώτας για γυναίκες: «Απολογούμαι αν δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανώτας για γυναίκες: «Απολογούμαι αν δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης»

Οι δηλώσεις Παπανώτα που προκάλεσαν αντιδράσεις

Μετά από αντιδράσεις, που προέκυψαν λόγω παλαιότερων δηλώσεών του που κυκλοφόρησαν και σχολιάστηκαν στα social media και σε ΜΜΕ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας, έδωσε τη δική του απάντηση. Σε ανάρτησή του, ο Δημήτρης Παπανώτας κάνει λόγο για σκόπιμη απομόνωση τμήματος από παλιά του δήλωση, με σκοπό «να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». Στην ανάρτησή του γράφει, επίσης: «Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Οι δηλώσεις Παπανώτα που προκάλεσαν αντιδράσεις

Η ανάρτηση αναφέρεται σε βίντεο που κυκλοφορεί, στο οποίο, ερωτηθείς για δήλωση της Νόνης Δούνια, ο Δημήτρης Παπανώτας είπε: «Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» «Δεν ξέρω αν η κυρία Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά, δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει, που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη, αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανένα».

«Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;» Σημειώνεται ότι, λίγο νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της έγραψε: «Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις