Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πριγκίπισσα Αμαλία Ολλανδία – απειλές: Ζούσε κρυφά στην Ισπανία γι ένα χρόνο
ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Αμαλία Ολλανδία – απειλές: Ζούσε κρυφά στην Ισπανία γι ένα χρόνο

Πριγκίπισσα Αμαλία Ολλανδία - απειλές: : Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου έζησε στην Ισπανία για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω σοβαρών απειλών που διατυπώθηκαν εναντίον της

Η πριγκίπισσα διάδοχος της Ολλανδίας Αμαλία εγκαταστάθηκε στην Ισπανία για να διαφύγει από απειλές για την ασφάλειά της, αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που η πριγκίπισσα ετοιμάζεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της σήμερα στην Ολλανδία, στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης. Σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS, το οποίο επικαλείται ανακτορικές πηγές, η 20χρονη γυναίκα έζησε και σπούδασε για πάνω από ένα χρόνο στη Μαδρίτη.

Τον Οκτώβριο 2022, μερικές μόνο εβδομάδες αφού είχε αρχίσει να σπουδάζει πολιτική, ψυχολογία, δίκαιο και οικονομία στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, η Αμαλία υποχρεώθηκε, εξαιτίας φόβων για την ασφάλειά της, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ζήσει σε φοιτητική εστία. Η διάδοχος του θρόνου είχε φωτογραφηθεί κατενθουσιασμένη όταν άρχιζε τις σπουδές της. Είχε δηλώσει πως ήθελε να ζήσει σε ένα φοιτητικό κατάλυμα.

Η επιστροφή και οι απειλές

Όμως το βασιλικό ζεύγος ανακοίνωσε, περίπου ένα μήνα αργότερα, ότι η κόρη του υποχρεώθηκε να επιστρέψει για να ζήσει μέσα στα ανάκτορα της Χάγης, με σημαντικά ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. «Δεν μπορεί να ζήσει στο Άμστερνταμ και δεν μπορεί αληθινά να βγαίνει (…) Αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στη ζωή της», είχε δηλώσει τότε συγκινημένη η βασίλισσα Μάξιμα.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες, όμως η ανακοίνωση είχε γίνει μερικές βδομάδες έπειτα από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ονόματα της Αμαλίας και του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναφέρονταν σε επικοινωνίες ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας φόβους για απόπειρα απαγωγής. Το NOS μετέδωσε πως η απειλή εναντίον της Αμαλίας δεν έχει εξαφανισθεί πλήρως, όμως η πριγκίπισσα μπορεί και πάλι να ζει και να σπουδάζει στην Ολλανδία χάρη σε «μέτρα» τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν. Θα ζει πλέον στο Άμστερνταμ. Η Αμαλία θα διαδραματίσει για πρώτη φορά σήμερα επίσημο ρόλο κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις