Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο “Μπλαντ” έκανε και πάλι το θαύμα του
ΕΛΛΑΔΑ

Ο “Μπλαντ” έκανε και πάλι το θαύμα του

Ο τετράποδος λιμενικός

Φορτίο κοκαΐνης, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, κατάφεραν να μπλοκάρουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα στελέχη της περίφημης Ομάδας Κ-9, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, μαζί με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και  τη συνδρομή του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής. Πίσω, ωστόσο, από τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας άνω των 59 κιλών βρέθηκε και πάλι ο… απηνής διώκτης των ναρκωτικών, ο πασίγνωστος πλέον σκύλος BLANT!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βρήκε τις συσκευασίες της κοκαΐνης, καταχωνιασμένες σε ειδικές κρύπτες φορτηγού διεθνών μεταφορών μόλις αυτό βγήκε από το πλοίο, που έφθασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ιταλία. Δεν είχαν περάσει, παρά λίγα 24ωρα από την προηγούμενη επιτυχία του, η οποία είχε βυθίσει ήδη σε…απελπισία το καρτέλ που οργανώνει από τα λιμάνια της γειτονικής χώρας τις αποστολές τεράστιων ποσοτήτων διαφόρων ειδών ναρκωτικών. Ο Blant, σε έρευνα σε άλλο φορτηγό είχε ανακαλύψει 250 κιλά κάνναβης και είχε οδηγήσει στη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού όπως συνέβη και τώρα.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, «εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο είχε εκφορτωθεί στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία. Συγκεκριμένα, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΒΛΑΝΤ», εντοπίστηκαν εντός του επικαθήμενου ψυγείου σε πρόσθετη κατασκευή-κρύπτη, ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό της απόκρυψης, πενήντα τέσσερα (54) δέματα, συνολικού μικτού βάρους πενήντα εννέα κιλών και πεντακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (59,580 κιλά), πιθανόν κοκαΐνης.

Ο 54χρονος συλληφθείς ημεδαπός οδηγός του Φ/Γ οχήματος προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το μέσο μεταφοράς. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, προσθέτει το Λιμενικό,  η οποία απετράπη να διοχετευτεί στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, εκτιμάται έως του ποσού των δυο εκατομμυρίων ογδόντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (2.085.300 €). Σε δεύτερη ενημέρωση οι λιμενικοί πληροφόρησαν για τα αποτελέσματα και νέας έρευνας, που ακολούθησε, στην οικία του συλληφθέντα αυτή τη φορά, στην Αττική.

Δεύτερη έρευνα

Από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη μικτού βάρους 3,1 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των εβδομήντα έξι χιλιάδων ευρώ (76.000€), δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες SIM, ένα βιβλιάριο τράπεζας και ένα δελτίο ταυτότητας του 54χρονου συλληφθέντα. Όλα τα κατασχεθέντα θα εξεταστούν προκειμένου το καθένα από αυτά να «αποκαλύψει» πληροφορίες για τη σύνθεση και την ακριβή έδρα του καρτέλ που στέλνει με ρυθμό πολυβόλου στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες, τόσο κοκαΐνης, όσο και κάνναβης. Παράλληλα έρευνα είναι σε εξέλιξη και στο εσωτερικό της χώρας για το ποιοι ήταν οι επίδοξοι παραλήπτες αυτών των τεράστιων ποσοτήτων και μέσω ποιων άλλων θα τις διοχέτευαν στην ελληνική «αγορά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις