Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Καρολάιν: Άλλαξε επίθετο η μικρή Λυδία
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καρολάιν: Άλλαξε επίθετο η μικρή Λυδία

Η γυναικοκτονία της Καρολάιν: Η μικρή Λυδία δεν έχει πια το επίθετο του πατέρα της και δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς

Η κόρη της Καρολάιν Κράουτς και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σχεδόν τρία χρόνια μετά την δολοφονία της μητέρας της άλλαξε επίθετο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την δικαστική απόφαση που προηγήθηκε και επίσημα πλέον, η κόρη τους άλλαξε το επίθετό της και έλαβε το πατρικό της μητέρας της. Πλέον ονομάζεται Λυδία Κράουτς, κάτι που ήταν επιθυμία των γονιών της αδικοχαμένης Καρολάιν. Μάλιστα σύμφωνα με την LiFO, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ήταν που ενέκρινε την αλλαγή του επιθέτου της ανήλικης.

O πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να μην ξαναδεί τη Λυδία. Μετά τη γυναικοκτονία της μητέρας της, η τρίχρονη πλέον Λυδία ζει με τη γιαγιά και την υπόλοιπη οικογένειά της στις Φιλιππίνες. Με αυτή την απόφασή τους οι γονείς της Καρολάιν δείχνουν πως θέλουν να μεγαλώσει το παιδί μακριά από όσα θυμίζουν τη δολοφονία της μητέρας της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ξημερώματα 11ης Μαΐου 2021 ένας άντρας τηλεφωνεί στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια. Στο τηλεφώνημα αναφέρει ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι του. Αυτή ήταν η στιγμή που ο τότε 33χρονος πιλότος ξεκίνησε να παίζει στην παράσταση που ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει. Όταν η αστυνομία θα φτάσει στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών που γράφτηκε η φρικτή ιστορία θα αντικρίσουν δεμένο τον δράστη στο έδαφος και στο κρεβάτι νεκρή μία νεαρή κοπέλα, την Καρολάιν, σύζυγο του Αναγνωστόπουλου. Δίπλα στο νεκρό σώμα της 20χρονης βρισκόταν η κόρη της, η μόλις 11 μηνών Λυδία. Το σκυλί της οικογένειας βρίσκεται κρεμασμένο από την σκάλα.

37 ημέρες ψέματα

Λίγες ώρες μετά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μιλάει για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περιμένουν έξω από το σπίτι του μετά την γνωστοποίηση της είδησης. Είναι μία από τις αρκετές φορές που θα εμφανιστεί θλιμμένος και θα μιλήσει για το κακό που χτύπησε την οικογένειά του. Στις 14 Μαΐου στην Αλόννησο φτάνει με ελικόπτερο στην κηδεία της Καρολάιν κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του την κόρη του, Λυδία. 37 ημέρες μετά στο μνημόσυνο θα προσπαθήσει και πάλι να πείσει πως είναι ένας άνθρωπος που πονά για αυτό που έχει συμβεί. Η αστυνομία που πια γνωρίζει την αλήθεια από την έρευνά της, βρίσκεται στο νησί. Στην εκκλησία θα πλησιάσουν τον 33χρονο και θα του ζητήσουν να τους ακολουθήσει. Η παράσταση του Αναγνωστόπουλου είχε τελειώσει.

Από την Αλόννησο μεταφέρθηκε στη Σκιάθο, από όπου έφυγε για Αθήνα με ένα αεροπλάνο. Μετά από πολύωρη κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με την ανακοίνωση των ευρημάτων που προέκυψαν, ο σύζυγος ομολόγησε ότι αυτός δολοφόνησε την Κράουτς, ισχυριζόμενος ότι αιτία της πράξης του ήταν οι συχνές προστριβές που υπήρχαν μεταξύ τους. Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που έκανε για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, ισχυριζόμενος ότι έγινε ληστεία, το απέδωσε στο ότι δεν ήθελε το 11 μηνών παιδί τους να μεγαλώσει χωρίς κανέναν από τους γονείς του.

Οι έρευνες των Αρχών

Την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου ανέλαβε να εξιχνιάσει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Επικήρυξε αρχικά τους δράστες με το ποσό των 300.000 ευρώ για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εύρεση των δολοφόνων, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη «βαρβαρότητα» του εγκλήματος. Κατά τις πρώτες μέρες των ερευνών ένας 43χρόνος άντρας, υπήκοος Γεωργίας, συνελήφθη καθώς προσπάθησε να περάσει τα σύνορα προς τη Βουλγαρία με πλαστό διαβατήριο. Ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Επίσης, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη κατοικία της Κράουτς, δεν εντοπίστηκαν κάποια ίχνη παραβίασης του παραθύρου από το οποίο εισήλθαν οι ληστές, αλλά ούτε και αποτυπώματα ή ίχνη DNA των δραστών. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίστηκαν με την αναζήτηση του οχήματος διαφυγής των δραστών, αναλύοντας δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν σε κοντινά σπίτια και καταστήματα της περιοχής των Γλυκών Νερών, χωρίς να βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Τα ευρήματα

Από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων τόσο του θύματος όσο και του συζύγου της, τα κινητά τηλέφωνα, το βιομετρικό ρολόι και την κάμερα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σημαντική απόκλιση στους χρόνους που ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατά την κατάθεση του στις διωκτικές αρχές. Συγκεκριμένα, η κάρτα μνήμης της κάμερας είχε αφαιρεθεί στις 01:20 αντί στις 04:30 που προσδιόρισε ότι οι ληστές εισήλθαν μέσα στη μεζονέτα. Επίσης το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Κράουτς έδειξε ότι οι παλμοί της καρδιάς της σταμάτησαν στις 04:11. Τέλος η ανάλυση των εφαρμογών του κινητού τηλεφώνου του συζύγου έδειξε να υπάρχει λειτουργία κάποιων εφαρμογών τη στιγμή που αυτός ανέφερε στις διωκτικές αρχές ότι ήταν δεμένος και φιμωμένος.

Η απόφαση

Στις 12 Απριλίου 2022 ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης, όπου αναμένονταν συνολικά να καταθέσουν περίπου 14 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που έφτασαν στην οικεία του ζευγαριού τη βραδιά του φόνου, γείτονες και γνωστοί του ζευγαριού, καθώς επίσης και η σύμβουλος ψυχικής υγείας, η οποία παρακολουθούσε την Καρολάιν Κράουτς.

Στις 16 Μαΐου 2022, έναν μήνα περίπου μετά την έναρξη της δίκης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, απορρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εν βρασμό ψυχής. Του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπρόσθετη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη για την εκτέλεση του ζώου της οικογένειας καθώς και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Συνολικά καταδικάστηκε σε ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, λόγω και της πρόσθετης ποινής που του επιβλήθηκε για την παραπλάνηση των αρχών.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Στις 4 Απριλίου 2023 ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές.  Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά όπως είχε γίνει και πρωτόδικα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας και για τις ψευδείς αναφορές του επιχειρώντας να πείσει τις αρχές ότι υπεύθυνοι για την δολοφονία της Καρολάιν ήταν άγνωστοι ληστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις