Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βγάλω το κουκούτσι από το αβοκάντο: Ένας πολύ απλός τρόπος
PLUS

Πώς να βγάλω το κουκούτσι από το αβοκάντο: Ένας πολύ απλός τρόπος

Πώς να αφαιρέσω το κουκούτσι από το αβοκάντο: Τραυματισμός χέρι αβοκάντο.

Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και είναι από τα τρόφιμα που δεν απαιτούν επεξεργασία, συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης. Η κατανάλωση αβοκάντο σχετίζεται με καλύτερη ποιότητα διατροφής και αυξημένη πρόσληψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

Αν το αβοκάντο είναι σε μόνιμη βάση  της καθημερινής σας διατροφής, αλλά  και για εσάς που δεν το καταναλώνετε τόσο συχνά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εύκολο τρόπο για να αφαιρείτε τα κουκούτσια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία. Αυτόν τον απλό τρόπο που θα δείτε παρακάτω, τον προτείνει ένας επαγγελματίας σεφ, έτσι ώστε να αποφύγετε τους τραυματισμούς και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Τραυματισμός χέρι αβοκάντο

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory, υπολογίζουν ότι από το 1998 έως το 2017, σημειώθηκαν 50.413 τραυματισμοί με μαχαίρι σχετικά με το αβοκάντο, με περισσότερα από τα μισά να συμβαίνουν μετά το 2013. Είναι τόσο συχνό φαινόμενο που πολλά νοσοκομεία έχουν ονομάσει τον τραυματισμό «χέρι αβοκάντο».

Εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμού, τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να να καταστρέφετε ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τον πυρήνα του με ένα κουτάλι ή ένα εργαλείο που δεν λειτουργεί πραγματικά. Γι’ αυτό ο Sushi σεφ και δημιουργός περιεχομένου στα social media, Cho (@_mynameischo) προτείνει ένα απλό κόλπο για να αφαιρέσετε εύκολα και με ασφάλεια το κουκούτσι από το αβοκάντο μόνο με τα δάχτυλά σας.

Ο σεφ ακολουθεί τα εξής βήματα:

  • Ο Cho ξεκινά κόβοντας το αβοκάντο κάθετα και στρίβοντας τα δύο μισά για να τα χωρίσει.
  • Στη συνέχεια, τοποθετεί τον δείκτη και τον μέσο του δαχτύλου σε κάθε πλευρά του πυρήνα και απλά χρησιμοποιεί τον αντίχειρά του για να σπρώξει τον πυρήνα προς τα εμπρός από την πίσω πλευρά και να τον βγάλει.

Από τότε που έγινε δημοφιλές αυτό το βίντεο, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες άλλα βίντεο που αναπαράγουν την τάση τόσο σε άγουρα όσο και σε ώριμα αβοκάντο. Μέχρι στιγμής, λειτουργεί τέλεια κάθε φορά. Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να απολαύσετε ένα αβοκάντο ή να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by First We Feast (@firstwefeast)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις