Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Συνέντευξη Αιμίλιου Χειλάκη: Το πρόβλημα της υγείας του και η σχέση με την σύζυγό του
LIFESTYLE

Συνέντευξη Αιμίλιου Χειλάκη: Το πρόβλημα της υγείας του και η σχέση με την σύζυγό του

Συνέντευξη Αιμίλιου Χειλάκη: «Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια της» είπε για την Αθηνά Μαξίμου

Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στην εκπομπή Mega καλημέρα και μίλησε μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια αλλά αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με την σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου. Σχετικά με την περιπέτειά του σχολίασε πώς πολλές φορές η οικογένεια του ασθενή περνάει πιο δύσκολα σε τέτοιες καταστάσεις ακόμη και από τον ίδιο τον ασθενή.
Συγκεκριμένα ο ηθοποιός περιέγραψε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Η περιπέτεια της υγείας μου έχει συμβεί πριν από δώδεκα χρόνια. Σχεδόν πια δεν ανήκει στον Αιμίλιο που είμαι τώρα, είναι πολλά χρόνια πριν. Η περιπέτεια της υγείας μου μού έδειξε ότι με έναν γιατρό που σε χειρουργεί μπορείς να γίνεις φίλος. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου πονάνε πάντα περισσότερο από σένα. Εγώ μπήκα στο χειρουργείο με χαμόγελο, οι άλλοι έκλαιγαν έξω. Εγώ, ο γυμνός στο τραπέζι με τους ορούς και έτοιμος για την αναισθησία, είπα στον γιατρό “μην ανησυχείς, ό,τι κι αν συμβεί, εγώ έχω ζήσει πολύ ωραία ζωή”. Και μου απάντησε μετά “μου κάνεις πλάκα; Μου έφερες όλη την ευθύνη σε μένα;”». Στη συνέχεια, τόνισε: «Εγώ εκείνη τη στιγμή έκανα έναν απολογισμό ζωής, στα 42 μου, εφόσον τότε μου ήρθε μια πολύ μεγάλη κρίση αρρώστιας, να κοιτάξω τι έχω κάνει. Και μια χαρά ήμουν, έλεγα, τουλάχιστον».

Το πρόβλημα υγείας του

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πριν μερικά χρόνια σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στην δύσκολη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, καθώς παρουσίασε όγκο στο κεφάλι και στα 42 του χρόνια, υπεβλήθη σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι. «Οι πιθανότητες ήταν αρκετά υπέρ μου, αλλά όταν υπάρχει έστω κι ένα 1% πιθανότητα να πεθάνεις…Είχα έναν καλοήθη όγκο στην βάση του κρανίου. Είχα διπλωπία. Ο όγκος πίεσε το οπτικό νεύρο και το μάτι σταμάτησε να κάνει μηχανική κίνηση και κόλλησε από την μία πλευρά. Ήμουν κοντά στο αλλήθωρο. Μέσα σε ένα μήνα από τότε που το κατάλαβα, έκανα την εγχείρηση», είχε γνωστοποιήσει, καλεσμένος στο «Στούντιο 4».

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει τη συζήτηση που έκανε με τον γιατρό του λίγο πριν το χειρουργείο. «Εγώ είπα απλά αυτό στον γιατρό μου και το θεωρώ πολύ αλαζονικό. Του είπα “Oτιδήποτε κι αν συμβεί, δεν φέρεις καμία ευθύνη. Έχω ζήσει μία πλούσια ζωή κι είμαι πολύ ευτυχισμένος με τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και τα πράγματα που έχω κάνει”. Μου είπε “Πρώτη φορά βλέπω ασθενή να με ηρεμεί στο χειρουργικό τραπέζι κι όχι να το κάνω εγώ”», είχε πει και πρόσθεσε: «Είναι αλαζονικό, πας να νικήσεις τον θάνατο με μία δήλωση».

«Η Αθηνά είναι ένας άνθρωπος που ακόμα και όταν θα σου σπάσει τα νεύρα, θα το κάνει ωραία»

Ο ηθοποιός μίλησε με γλυκά λόγια για την σύζυγό του αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Αθηνά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακούει. Ένας άνθρωπος που ακόμα και όταν θα σου σπάσει τα νεύρα, θα το κάνει ωραία. Ο άνθρωπος που έχω επιλέξει να είναι 20 χρόνια δίπλα μου και μακάρι να γίνουν 40 και 60, είναι ο άνθρωπος που δεν το κάνει τιμωρητικά, το κάνει συμβουλευτικά», δήλωσε αρχικά για τη σύντροφό του. «Μπορείς να πεις όλα τα κλισέ για το τι είναι η πρώτη σου συνάντηση με τον άνθρωπο της ζωής σου. Το ξέρεις αυτό το άτομο, λες τώρα πώς το διαχειρίζομαι εγώ. Τι κάνω; Μου συνέβη στα 34 μου αυτό, παραήμουν ώριμος για αυτό το σπουδαίο που μου συνέβη. Αρχίζω και καταλαβαίνω τι ήμουν από τις επιλογές μου. Είναι πράγματα που σου δείχνουν ότι αυτά που έκανες ακόμα και τα λάθη ήταν τολμήματα, δεν έχεις παρά να είσαι περήφανος. Ένα από αυτά τα τολμήματα ήταν η συνύπαρξή μου με αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο», συνέχισε ο Αιμίλιος Χειλάκης. «Είναι ένα νέο ον για εμένα η αντίληψή μου για την Αθηνά. Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια της. Αν ετεροκαθοριστείς από τους ανθρώπους που θαυμάζεις θα δεις κάτι στον εαυτό τους από το βλέμμα τους κι εκεί θα καταλάβεις κάτι για εσένα», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις