Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλήψεις για εκδικητική πορνογραφία
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για εκδικητική πορνογραφία

17χρονος και 46χρονη

Ενας 17χρονος στη Σαντορίνη και μία 46χρονη γυναίκα στα Χανιά. Αυτό που «συνδέει» τις δύο αναφορές στα προαναφερόμενα πρόσωπα, είναι η εκδικητική πορνογραφία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και των δύο, ενώ στην περίπτωση του 17χρονου, κατηγορείται και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Και στις δύο περιπτώσεις, η αιτία ήταν, όπως συμβαίνει πάντα, μία και μοναδική. Το γεγονός δηλαδή ότι οι σύντροφοι κάποιας χρονικής περιόδου αποφάσισαν, όπως είχαν και κάθε δικαίωμα, να διακόψουν τους αισθηματικούς δεσμούς τους με τα πρόσωπα αυτά. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο μία μαθήτρια στη Σαντορίνη όσο και ένας 34χρονος στα Χανιά να ζήσουν έναν πραγματικό εφιάλτη, καθώς προσωπικές τους φωτογραφίες είτε διακινήθηκαν μέσω κινητών, είτε έφθασαν σε συγγενικά πρόσωπα!

Η ανήλικη μαθήτρια στη Σαντορίνη έπαθε κυριολεκτικά σοκ όταν ενημερώθηκε από πρόσωπα της εμπιστοσύνης της ότι είχε πέσει θύμα εκδικητικής πορνογραφίας. Ότι κυκλοφορούν δηλαδή από κινητό σε κινητό προσωπικές της φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη διάρκεια της σχέσης με τον 17χρονο μαθητή.

Κατονόμασε τον 17χρονο

Το κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα τι είχε συμβεί και στη συνέχεια υποβλήθηκε καταγγελία στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας της Θήρας. Εκεί, κατά τις πληροφορίες, κατονόμασε τον 17χρονο πρώην φίλο της, ότι διακινούσε παράνομα τις φωτογραφίες που του είχε στείλει, για να την εκδικηθεί, επειδή διέκοψε τον δεσμό τους. Ο ανήλικος μαθητής εντοπίστηκε από την Αστυνομία και κατά την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου, βρέθηκαν οι επίμαχες φωτογραφίες. Ο 17χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Μαζί του και η μητέρα του, όπως προαναφέρθηκε, η οποία επίσης συνελήφθη κατηγορούμενη  για παραμέληση της εποπτεία ανηλίκου.

Στα Χανιά συνελήφθη 46χρονη με την κατηγορία ότι έστειλε αποκαλυπτικές φωτογραφίες του πρώην συντρόφου της, σε συγγενείς του, όταν χώρισαν.

Ψυχολογική βία

Η 46χρονη συνελήφθη για εκδικητική πορνογραφία και για άσκηση ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας. Οι αστυνομικοί των Χανίων, συνέλαβαν την  46χρονη για εκδικητική πορνογραφία (revenge porn), ύστερα από καταγγελία του 34χρονου, πρώην συντρόφου της. Σύμφωνα  με τις πληροφορίες, που έγιναν γνωστές,  ο 34χρονος στην καταγγελία, του,  υποστήριξε ότι η 46χρονη έστειλε σε συγγενείς του αποκαλυπτικές φωτογραφίες με το (πρώην) ζευγάρι σε αυστηρά προσωπικές ερωτικές στιγμές. Κατά τα ίδια στοιχεία, ο 34χρονος είχε αποφασίσει να χωρίσουν κάτι που δεν δεχόταν,  με κανέναν τρόπο, η 46χρονη και έτσι έστειλε τις επίμαχες φωτογραφίες σε συγγενείς του. Η γυναίκα συνελήφθη για εκδικητική πορνογραφία και για άσκηση ψυχολογικής ενδοοικογενειακής βίας και οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές με τον εισαγγελέα να την αφήνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις