Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πειραιάς κατάρρευση – κτίριο: Συνελήφθη ο εργολάβος
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς κατάρρευση – κτίριο: Συνελήφθη ο εργολάβος

Πειραιάς κατάρρευση - κτίριο: Ο αστυνομικός πήγε να συμπληρώσει το μεροκάματο και έχασε τη ζωή του

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του εργολάβου του κτιρίου που κατέρρευσε σήμερα το πρωί στον Πειραιά. Ο εργολάβος του κτιρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό, είχε προσαχθεί μαζί με άλλους πέντε εργάτες για το δυστύχημα. Οι πέντε εργάτες, σε περίπτωση που είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, θα αφεθούν ελεύθεροι, αλλά, προς το παρόν, βρίσκονται υπό κράτηση. Από την κατάρρευση του κτιρίου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, που υπηρέτησε και στην ασφάλεια του Γ. Θεοδωρικάκου, ενώ τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν κι αυτά για όσα έγιναν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο στο κτίριο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με συνέπεια να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου.

Ο αστυνομικός πήγε να συμπληρώσει το μεροκάματο και έχασε τη ζωή του

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, στην οδό Νεωρίων, στον Πειραιά. Ο αστυνομικός, που γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο, έκανε μεροκάματα μαζί του για να συμπληρώσει χρήματα. Μάλιστα, είχε λάβει αιμοδοτική άδεια, γιατί είχε δώσει αίμα, και πήγε να εργαστεί στο κτίριο. Την ώρα που τμήμα του άρχισε να καταρρέει, ο 31χρονος αστυνομικός πήδηξε στην καρότσα του φορτηγού προσπαθώντας να γλιτώσει, αλλά έφυγε στο κενό ταυτόχρονα με τα μπάζα και καταπλακώθηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Μώραλης: «Υπήρχε άδεια για μικρής κλίμακας εργασία»

Μιλώντας στον Alpha για την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως υπήρχε άδεια εργασίας «μικρής κλίμακας» και εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του αστυνομικού, αλλά και την απορία του για το τι ακριβώς έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών. «Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ… Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτίριο. Δεν μπορεί ένα κτίριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα» τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος πήγε στο σημείο του δυστυχήματος.

ΠΟΑΣΥ για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού στον Πειραιά: «Οι μισθοί πείνας μας οδηγούν σε δεύτερη δουλειά

Το γεγονός ότι ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στον Πειραιά, συμπληρώνοντας το μεροκάματο κάνοντας δεύτερη δουλειά, ανέδειξε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ. Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τονίζεται πως οι αστυνομικοί εξακολουθούν «να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους». Σημειώνουν ότι αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη και τρίτη δουλειά ενώ στην αστυνομία «ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους στην υπηρεσία» και εξέπεμψαν «κραυγή αγωνίας» για την κατάσταση στον κλάδο.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή την τραγική είδηση του θανάτου του νεαρού συναδέλφου μας που συμμετείχε σε οικοδομικές εργασίες κατεδάφισης παλαιού κτηρίου στον Πειραιά, με όλο το σεβασμό στη μνήμη του και εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ως συνδικαλιστικός φορέας, οφείλουμε να επισημάνουμε προς γνώσιν και συμμόρφωση κάθε αρμόδιου αξιωματούχου, αλλά και προς ενημέρωση της κοινωνίας, ότι: Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός εξακολουθούν να βιώνουν μια οικτρή οικονομική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει πλέον τις αντοχές τους. Το αποδεικνύει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το σημερινό τραγικό συμβάν, όπου ο συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του, αναζητώντας το ελάχιστο συμπλήρωμα στον πενιχρό του μισθό. Τον μισθό πείνας και όχι αυτόν που κακώς και κάκιστα διατυμπάνιζε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το μισθολόγιο των αστυνομικών.

ΟΧΙ, ο συνάδελφος που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του στην υπηρεσία και καταφεύγει χρόνια τώρα σε δεύτερη και τρίτη δουλειά, ΔΕΝ «παίρνει λίγο παραπάνω απ’ όσα ο δημόσιος υπάλληλος, 1.000, 1.200 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο»! Κρίμα, γιατί μας αναγκάζουν τούτη τη δύσκολη ώρα για την αστυνομική οικογένεια, να εκπέμπουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας. Όσο κι αν είναι όμως άχαρο και λυπηρό, ένα να ξέρουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας: Δεν θα ξεφύγουν εύκολα από την ωμή πραγματικότητα. Γι’ αυτό τους καλούμε να αποδεχθούν την αλήθεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Αναγνωρίστε τις ιδιαιτερότητες του αστυνομικού λειτουργήματος.

Σεβαστείτε τον Άνθρωπο αστυνομικό, αυτόν που βαστά στις πλάτες του όλο το οικοδόμημα και δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον υποτιμά και να τον εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους, ακόμα και όταν αγωνίζεται για την επιβίωσή του.

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ!

Πού να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις