Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Συντετριμμένη η σύζυγός του αγκαλιάζει την Ξένια Καλογεροπούλου
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Συντετριμμένη η σύζυγός του αγκαλιάζει την Ξένια Καλογεροπούλου

Κηδεία Γιάννη Φέρτη: Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια

Η κηδεία του Γιάννη Φέρτη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, στο A’ Κοιμητήριο Αθηνών. Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του σπουδαίου ηθοποιού, βρέθηκαν από νωρίς στο νεκροταφείο για να πουν το δικό τους αντίο. Ανάμεσά τους, και η τελευταία σύζυγος του ηθοποιού, Μαρίνα Ψάλτη, η οποία συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά της. Στην εξόδιο ακολουθία έδωσε το παρών και η πρώτη σύζυγός του, Ξένια Καλογεροπούλου, αλλά και η Μιμή Ντενίση, η δεύτερη σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού. Συντριμμένος στην κηδεία ήταν και ο αδερφός του ηθοποιού, Κώστας Φέρτης. Η Μαρίνα Ψάλτη μόλις είδε να φτάνει στην εκκλησία, η πρώην σύζυγος του άντρα της, Ξένια Καλογεροπούλου, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή έσπευσε να την αγκαλιάσει.

Αντί χρημάτων για στεφάνια, η οικογένεια του ηθοποιού επιθυμεί να ενισχυθεί οικονομικά το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών. Ο σπουδαίος ηθοποιός πέθανε την Κυριακή 14 Απριλίου σε ηλικία 86 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958.

Η εξαίρετη καλλιτεχνική του πορεία

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο «Η ηλικία της νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν έργα όπως τα: «Όρνιθες του Αριστοφάνη, «Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, «Γλυκό Πουλί της Νιότης» του Τενεσί Ουίλιαμς, «Ο Δικέφαλος Αετός» του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου και εμφανίστηκε στα έργα «Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό» του Σερζ Ρεζβάνι και «Η Μάνα» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο αρχαίο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η φωνή του ήταν έντονα χαρακτηριστική, ενώ είχε «ντύσει» διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση ενώ από το 2001 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις