Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έριξε βενζίνη στην πρώην σύζυγο: 12 χρόνια φυλάκιση σε 52χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Έριξε βενζίνη στην πρώην σύζυγο: 12 χρόνια φυλάκιση σε 52χρονο

Βενζίνη σε πρώην σύζυγο: Έλουσε την ίδια και το αμάξι της ο πρώην σύζυγός της

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, με ψήφους έξι προς μία, σε έναν άνδρα 52 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και απόπειρα εμπρησμού της πρώην συζύγου του. Ο άνδρας, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, περίμενε την πρώην σύζυγό του στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διέμενε και την ώρα που εκείνη έβγαινε από το αυτοκίνητό της με τον γιο τους, εκείνος της έριξε βενζίνη στο αυτοκίνητο, αλλά και στην ίδια και απείλησε να την κάψει.

Την γυναίκα έσωσε ο 17χρονος γιος τους, ο οποίος με ψύχραιμη αντίδραση συγκράτησε τον πατέρα του και έτσι εκείνη κατάφερε να φύγει και να πάει στην αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη και παρέμενε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές. Όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, δεν είχε πρόθεση να πυρπολήσει την γυναίκα του, αλλά είχε απελπιστεί καθώς εκείνη δεν τον άφηνε να δει το παιδί τους. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ξανά για εμπόριο ναρκωτικών και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Οι καταθέσεις τους

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, ο πρώην σύζυγός της την πλησίασε φορώντας κουκούλα και γάντια, ενώ κρατούσε και δύο αναπτήρες. Καθώς η ίδια τρομοκρατήθηκε από αυτό αλλά ανησύχησε και για τη ζωή του παιδιού της, κατήγγειλε τον άνδρα στην Αστυνομία. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μετατραπεί η κατηγορία σε απόπειρα ενδοοικογενειακής βλάβης και απόπειρα διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αλλά το Δικαστήριο απέμεινε στις αρχικές κατηγορίες και η ποινή ήταν μεγάλη. Το περιστατικό συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου 2022, στη Λάρισα.

 

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις